To je to što me zanima!

Čudo na US Openu: Ćorić je u debiju srušio 27. igrača svijeta

U TRI SETA Borna Ćorić (17) zvijezda je dana na US Openu. Hrvatski tinejdžer je u prvom nastupu na Grand Slamu izbacio 27. igrača svijeta Rosola sa 6-4, 6-1, 6-2...
Vidi originalni članak

Prošle je godine osvojio juniorski US Open, a ove je prvi put izborio plasman u glavni turnir. I postao zvijezda dana. Borna Ćorić, hrvatsko 17-godišnje čudo od djeteta, pobijedio je 27. tenisača svijeta, Lukasa Rosola u tri seta u prvom kolu US Opena (6-4, 6-1, 6-2). Borna je najmlađi sudionik US Opena ove godine.

Ćoriću je to bio i prvi nastup na seniorskom Grand Slamu, a igrao je kao da mu je ovo već 10. put. Rosol je prošli tjedan osvojio turnir u Winston-Salemu i s velikim je ambicijama stigao u New York. No u prvom kolu dočekao ga je Borna Ćorić.

Borna je pomeo češkog tenisača! Od 4-4 u prvom setu, Borna je osvojio sedam gemova u nizu. U drugom setu naš tenisač nije dopustio protivniku niti jednu šansu za uzimanje servisa. Kako je lijepo bilo pogledati na semafor u tom trenutku. Stajalo je tamo 6-4, 6-1 za Bornu Ćorića. Treći set Borna je otvorio oduzevši servis Rosolu. Nije tu stao Borna. Uskoro je bilo i 4-1 za našeg igrača i Rosol je bio pred porazom. Trebalo je samo završiti meč. A to je Borna napravio sa stilom. 

Na kraju velika pobjeda i plasman u drugo kolo nakon 6-4, 6-1, 6-2 za našeg igrača.

- Lakše je igrati kad vam na suprotnoj strani stoje bolji igrači. Tada ne osjećam pritisak. Dođem na teren i mislim da mogu dobiti svakoga ako odigram najbolje što mogu - rekao je Borna uoči turnira.

Riječi je pretvorio u djela protiv Lukasa Rosola.

Victor Estrella Burgos iz Dominikanske Republike sljedeći je protivnik Borne Ćorića. Burgos ima 34 godine i drži 80. mjesto na ATP-ovoj ljestvici.

US Open, 1. kolo:

  • Ćorić - Rosol 6-4, 6-1, 6-2
Idi na 24sata

Komentari 108

  • LebronPetrovic 27.08.2014.

    Sigurno je da je fenomenalan tenisač i da ima šanse da bude broj 1 za par godina, ali ono što je Becker radio u njegovim godinama ...... !

  • spacegoddess 27.08.2014.

    cestitam!!! samo tako naprijed:)))

  • manijak na dopustu 27.08.2014.

    A sad hrabro,što dalje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare