To je to što me zanima!

Čudo u Luzernu: Nijemac bacio drugi najdalji hitac u povijesti

Nakon što sam već u prvoj seriji prebacio 90 metara osjetio sam da bi ovaj dan mogao biti poseban. Prvi hitac me napunio adrenalinom i gurnuo naprijed, rekao je Johannes Vetter
Vidi originalni članak

Njemački atletičar Johannes Vetter (24) pobijedio je na mitingu u Luzernu bacivši koplje 94,44 metara što je drugi rezultat svih vremena.

Vetter je sjajnim hicem postavio novi njemački rekord nakon što je Thomas Rohler na prvom ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige u Dohi bacio koplje 93,90 metara. Rohler se u Luzernu morao zadovoljiti drugim mjestom s rezultatom 85,60 metara, dok je treće mjesto osvojio Estonac Tanel Laanmae s rezultatom 82,58.

Pogledajte video

Dalje od Vettera bacio je tek legendarni Čeh Jan Železni čiji svjetski rekord od 98,48 metara stoji još od 1996. godine.

- Zaista sam bez riječi. Nisam očekivao tako nešto. Priželjkivao sam hitac preko 90 metara, no ovo je ludo. Trebat će mi nekoliko dana da se smirim - kazao je 24-godišnji mladić iz Dresdena.

Vetter je do natjecanja u Luzernu najdalje bacio koplje 89,69 metara. Svoj osobni rekord je popravio već u prvoj seriji bacivši koplje 90,75. U drugoj seriji je bacio 91,06, u trećoj 93,06, da bi u četvrtom pokušaju otišao do sjajnih 94,44m.

Svjetski rekorder Železni je do sada bio jedini atletičar u povijesti koji je na jednom mitingu najmanje četiri puta prebacio 90 metara. Slavnom Čehu to je uspjelo dva puta. U Stellenboschu 1997. je pet puta prebacio 90 metara, a u Tokiju dvije godine ranije četiri puta.

- Nakon što sam već u prvoj seriji prebacio 90 metara osjetio sam da bi ovaj dan mogao biti poseban. Prvi hitac me napunio adrenalinom i gurnuo naprijed. Moj cilj ove sezone je bio novi njemački rekord i u tome sam uspio - dodao je Vetter.

Zanimljivo, Rohler je otvorio sezonu s pet uzastopnih pobjeda protiv Vettera. Međutim, kako se približava Svjetsko prvenstvo u Londonu, tako Vetter podiže formu i pobijedio je Rohlera na tri posljednja natjecanja. Bio je bolji u Parizu na mitingu Dijamantne lige s rezultatom 88,74m, potom na njemačkom prvenstvu u Erfurtu s rezultatom 89,35m i sada u Luzernu.

- Rohler i ja smo veliki prijatelji i naše nadmetanje je sjajno za njemačku atletiku. Natjecanje u bacanju koplja na svjetskom prvenstvu u Londonu bit će jedan od vrhunaca natjecanja. Jedva čekam početak. Međutim, prije Londona je i Dijamantna liga u Monacu - kazao je Vetter.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • OrcaPerestrojka 12.07.2017.

    Sara ce u roku 3 godine oboriti svjetski rekord. Bacit ce preko 73 met. Zeleznog ce tesko netko prebacit. Uz Bubku najbolji tehnicar svih vremena.

  • blokirani_lovac 12.07.2017.

    Neki novi kemijski element nasli njemci.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare