To je to što me zanima!

Čuvaj se ruskih čuda: Nemaš dokumente? Ideš u pritvor!

U ruskoj ligi igrači se plaćaju gotovinom, a potom im nestane auto. Nemate li kod sebe dokumente, idete ravno u pritvor. Iz njega vas moraju vaditi čelnici klubova
Vidi originalni članak

Moskva je država u državi, svijet za sebe. U gradu u kojem živi 79 milijardera sve je moguće. Posebno za one koji imaju novca, objasnio je Stipe Pletikosa što čeka Slavena Bilića.

No ne nose svi Hrvati lijepe uspomene iz “nogometne Rusije”. Liga je puna kontroverzi. Ima slučajeva da lokalni moćnik, zadovoljan rezultatom, igračima donese torbu s novcem u svlačionicu, no i da isplata u kešu ispari u pljački stana ili automobila odmah potom. 

Stalne kontrole dokumenata također su uobičajena stvar. Ako nemate potrebne papire, odvedu vas u pritvor. Poseban su problem goleme udaljenosti i velika hladnoća zbog koje igrači imaju posebnu termoopremu te silikonske uloške koji drže toplinu nekoliko sati. 

Iako su zrakoplovi danas moderniji, razdaljine su ipak velike.

- Tjedan dana smo trenirali u Vladivostoku, a nakon utakmice selili bismo se u devet sati leta udaljenu Moskvu gdje smo se privikavali na vremensku razliku uoči sljedeće utakmice. I tako cijelu sezonu. Nakon mjesec dana više ne znaš ni kad je noć, ni kad je dan, ni gdje si... – pojašnjava Zoran Vulić.

Ramenskoje

Svaki auto je taksi. Zaustavite ga, povest će vas i naplatiti, rekao je Luka Vučko 

Himki

Nemate li kod sebe dokumente, odmah idete u pritvor, rekao je Mate Dragičević 

Tomsk

Da nam se prsti ne smrznu, koristili smo termouloške koji satima drže toplinu, kaže Vejić

Moskva

I za najkraće relacije treba vam nekoliko sati vožnje, tvrdi Stipe Pletikosa

Vladivostok

Zamislite da Dinamo jedan susret igra doma, a drugi u L.A.-u. Tako je ovdje, kaže Vulić

Idi na 24sata

Komentari 29

  • burazdanny1 22.05.2012.

    Svaki auto je taksi. Zaustavite ga, povest će vas i naplatiti, rekao je Luka Vučko evo biznis i za sve hrvate heheheh

  • rea-san 22.05.2012.

    Brrrrr, nimalo privlačno

  • pumpi 22.05.2012.

    bio sam u Njemačkoj, riješio sam stambeno pitanje..vratio se i drugdje odlazim samo turistički, a vas dvojica ste besposlenjaci za kompjuterima, ili negdje radite za jako malenu plaju pa bi otišli i u Australiju za novcima, a onda flitali kako vas pati nostalgija sve dok se ne vratite u penziju

Komentiraj...
Vidi sve komentare