To je to što me zanima!

Da sam Dinamo, pustio bih koji put Hajduku da me pobijedi...

Možda ništa Hajduk ne udaljava od naslova kao pobjeda protiv Dinama. A i Brbićeva je ostavka jedan u nizu performansa zbog kojih je Hajduk doista poseban u našem nogometu, i sportu
Vidi originalni članak

Dinamovci, je li vam OK da je Dinamo idućih deset godina prvak, ali da Hajduk deset godina pobjeđuje na Poljudu i u Maksmiru? Hajdukovci, pristajete je li da deset godina Hajduk pobjeđuje na Poljudu i Maksimiru, ali da je Dinamo prvak?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bude li Federer igrao u pedesetoj, bit će ga slatko pobijediti u prvom kolu. OK, ne slatko kao kad su ga u finalima pobjeđivali Nadal i Đoković, ali ipak slatko. Hajduku je uvijek slatko pobijediti Dinamo. Koliko god gorčine bilo u pobjedama koje sve ove godine samo ukrašavaju Dinamovu ligu, nakon serije neuspjeha zbog kojih se raspravljalo o Tudorovoj sudbini još je i slađe.

Stvarno, da me se pogrešno ne shvati, da sam Dinamo koji put bih i pustio Hajduku. Ponavljam, ne pušta Dinamo, ali isplatilo bi mu se koji put i pustiti. Ako je Hajduku za mir u kući, a malo što je Dinamu korisno kao povremeni mir u Hajdukovoj kući, dovoljno da Hajduk koji put pobijedi, pa dobro.

Kao što reprezentacija svako malo pokrije mnoge negativnosti hrvatskog nogometa, tako dosta Hajdukovih pobjeda u utakmicama s Dinamom, pa čak i remija, pokrije mnogo toga što u Hajduku ne valja i zbog čega je Dinamo osvojio tolike naslove, a Hajduk osvaja utješne nagrade. Simpatije. Hajde, pretjerano je reći da je Hajduk moralno superiorni luzer, ali nije daleko od toga.

Brbić da ostavku. Možda više neće predsjedavati Hajdukom, možda svjedno hoće, ali i ta je ostavka jedan u nizu performansa zbog kojih je Hajduk doista poseban u našem nogometu, i sportu. Ali, opet, nije cilj da Hajduk koji put ima Dinamo na podu, u nokdaunu, na konopcima, da ga ima kao što je Mavrović imao Lewisa u sedmoj rundi. Cilj je da Hajduk nokautira Dinamo kao što su Bullsi demontirali Pistonse.

Malo što Hajduk udaljava od konačnog trijumfa kao što ga udaljavaju pobjede u utakmicama s Dinamom. Jer očito je da se prvenstva osvajaju rutinskim ili krumpirastim pobjedama u mečevima s momčadima koje Dinamo pobijede znatno rjeđe nego Hajduk, ili nikad. Ali pobjeđuju Hajduk ili igraju remije.

Da preformuliram. Hajdukovci, bi li vam bilo u redu da Dinamo pobijedi u Maksimiru i na Poljudu, a da Hajduk konačno osvoji naslov?

Idi na 24sata

Komentari 10

  • AdriaticDream 18.07.2020.

    Ljudi moji, iman 50 godina i živin za 'Ajduk od kad znan za se. U životu san gleda vrhunskog 'Ajduka, prosječnog 'Ajduka i lošeg 'Ajduka. 'Ajduk ima 119 godina, i znan da 'moredu umrit svi kra'ji i cari ma 'Ajduk će ostat zauvik', šta znači da je 'Ajduk tek kročija u zrile godine. Ali jedno je činjenica u ciloj ovoj 'Ajdukovoj povisti 'Ajduk NIKAD nije bija gori nego od kad ga je Udruga uzela pod svoje. I njiova će proć, ka' i svačija, ali povist će in pantit ime. Pantit će ih ka'one ča su 'Ajduka surgali na najniže grane od kad je baluna u Split. Sramit će ih se njiova dica. Da mi je nikor reka tamo početkon 1990-ih da će u Rvacku ligu Dinamo osvojit više trofeji nego naš 'Ajduka ja bi mu reka - more bit, jerbo je Dinamo iz većeg i glavnega grada države, di je višje pinezi nego u Split. Ali da mi je nikor reka da će 'Ajduk postat šprdnja Rvacke lige ja bi mu bija reka - ti si čoviće lud, ajde se ličit. A eto, i to se dogodilo pod našon Udrugon. Znan da to nisu tili, ali to je rizultat njiovoga rada i to će povist zauvik pantint. Nedaj Bog da me ikor ikad, mene ili nekoga moga, sa Udrugon poveže. Daleko in bila lipa kuća.

  • Uhljeb_ 18.07.2020.

    Sva sreća pa nisi, pa nemoj pametovat.

  • Bo@ 18.07.2020.

    Sramota je izgubiti od hajduka, ali vidim da ovdje mnogi veličaju Bjelicu a zaboravljaju da je nakon što je počela korona otišao mjesec dana u Austriju i ostavio momčad bez trenera iako je bio pod važećim ugovorom, i naravno da je nakon što je krenula sezona, srijeda-subota momčad imala pad forme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare