Obavijesti

Sport

Komentari 10

Da sam Dinamo, pustio bih koji put Hajduku da me pobijedi...

Da sam Dinamo, pustio bih koji put Hajduku da me pobijedi...

Možda ništa Hajduk ne udaljava od naslova kao pobjeda protiv Dinama. A i Brbićeva je ostavka jedan u nizu performansa zbog kojih je Hajduk doista poseban u našem nogometu, i sportu

VIDEO

Dinamovci, je li vam OK da je Dinamo idućih deset godina prvak, ali da Hajduk deset godina pobjeđuje na Poljudu i u Maksmiru? Hajdukovci, pristajete je li da deset godina Hajduk pobjeđuje na Poljudu i Maksimiru, ali da je Dinamo prvak?

Pokretanje videa...

Hajduk na Maksimiru 00:37

Bude li Federer igrao u pedesetoj, bit će ga slatko pobijediti u prvom kolu. OK, ne slatko kao kad su ga u finalima pobjeđivali Nadal i Đoković, ali ipak slatko. Hajduku je uvijek slatko pobijediti Dinamo. Koliko god gorčine bilo u pobjedama koje sve ove godine samo ukrašavaju Dinamovu ligu, nakon serije neuspjeha zbog kojih se raspravljalo o Tudorovoj sudbini još je i slađe.

Stvarno, da me se pogrešno ne shvati, da sam Dinamo koji put bih i pustio Hajduku. Ponavljam, ne pušta Dinamo, ali isplatilo bi mu se koji put i pustiti. Ako je Hajduku za mir u kući, a malo što je Dinamu korisno kao povremeni mir u Hajdukovoj kući, dovoljno da Hajduk koji put pobijedi, pa dobro.

Kao što reprezentacija svako malo pokrije mnoge negativnosti hrvatskog nogometa, tako dosta Hajdukovih pobjeda u utakmicama s Dinamom, pa čak i remija, pokrije mnogo toga što u Hajduku ne valja i zbog čega je Dinamo osvojio tolike naslove, a Hajduk osvaja utješne nagrade. Simpatije. Hajde, pretjerano je reći da je Hajduk moralno superiorni luzer, ali nije daleko od toga.

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk

Brbić da ostavku. Možda više neće predsjedavati Hajdukom, možda svjedno hoće, ali i ta je ostavka jedan u nizu performansa zbog kojih je Hajduk doista poseban u našem nogometu, i sportu. Ali, opet, nije cilj da Hajduk koji put ima Dinamo na podu, u nokdaunu, na konopcima, da ga ima kao što je Mavrović imao Lewisa u sedmoj rundi. Cilj je da Hajduk nokautira Dinamo kao što su Bullsi demontirali Pistonse.

Malo što Hajduk udaljava od konačnog trijumfa kao što ga udaljavaju pobjede u utakmicama s Dinamom. Jer očito je da se prvenstva osvajaju rutinskim ili krumpirastim pobjedama u mečevima s momčadima koje Dinamo pobijede znatno rjeđe nego Hajduk, ili nikad. Ali pobjeđuju Hajduk ili igraju remije.

Da preformuliram. Hajdukovci, bi li vam bilo u redu da Dinamo pobijedi u Maksimiru i na Poljudu, a da Hajduk konačno osvoji naslov?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna