To je to što me zanima!

Da su svi došli, više nitko Hajduku ne bi ni trebao...

Nagađanja traju, imena se vrte, brojka je stigla do 11. Točno toliko napadača bilo je 'blizu potpisa za Hajduk'. A toliko nam ih treba da složimo postavu
Vidi originalni članak

Odlazim, vrijeme je za iskorak, rekao je Nikola Kalinić još davno prije nego je završila sezona. U Hajduku su njegovu želju shvatili ozbiljno. Kalinić je u izlogu, a potraga za napadačima počela je čim je završila prošla sezona.
- Trebaju mi dva, možda i tri napadača - rekao je Ante Miše i otvorio 'sezonu lova'. Počelo je s Ahmadom Sharbinijem, no tu kombinaciju nitko nije ozbiljno shvatio, budući da je Ahmad trebao doći samo ukoliko dođe Anas. Ovako nije posebno zanimljiv. A onda je krenulo. Varteksovi napadači Matija Smrekar i Goran Mujanović prvi su došli u opticaj. Ovaj prvi čak je i govorio kako je "od malih nogu navijač Hajduka". Drugi se nije javljao, ali nisu se iz Hajduka javljali ni njemu.
Slijedile su priče s navijačem Partizana Naumoskim, pa Brazilcem Alanom Kardecom, Australcem Bruceom Djiteom, Albancem Besartom Berishom... Ivan Rodić i Ermin Zec želje su od zimus, to je stara priča. A posljednje, najnovije, su one s Amerikancem Charliejem Daviesom i Kameruncem Dorgeom Kouemahom. U međuvremenu su stigli samo Brazilac Paraiba i Sačer iz Varteksa, mladići koje se prethodno nije previše spominjalo.
No mediji se zabavljaju i to nije zabranjeno. Hajduk je najveći dio ovih igrača vjerojatno i uzeo u obzir, no odbijali su ih cijena, uvjeti, trenerova procjena ili sami igrači. A kad se već zabavljamo, ajmo to napraviti do kraja. U vezu s Hajdukom dovođeno je 11 igrača, točno za jednu postavu. Svi su napadači, ali po fizičkim i igračkim karakteristikama možemo ih podijeliti i po drugim pozicijama. Sve skupa nema veze sa stvarnošću, baš kao i čitav niz priča ovoga ljeta vezanih uz Hajduk...

GOLMAN - ILČO NAUMOSKI
Makedonac je visok 192 cm, taman za golmana. A i navija za Partizan, pa ga je nekako najlakše staviti na jedinu poziciju u ovoj imaginarnoj momčadi koja nije u polju. Zaslužio je.
DESNI BEK - GORAN MUJANOVIĆ
Igrao je u Varteksu desnog braniča prije nego je prekomandiran u napad. Idealno je rješenje za desni bok naše momčadi, to može solidno pokriti.
LIJEVI BEK - IVAN RODIĆ
Jedan od rijetkih ljevaka u momčadi i samim time rješenje za lijevi bok. Radnik, trkač, brz... Zašto on inače ne igra lijevog beka?
STOPERI - DORGE KOUEMAHA I BRUCE DJITE
Obojica snažni, fizički dominantni protivnicima, a takvi bi stoperi trebali biti. Kouemaha ima 192 cm, Djite je osam centimetara niži. U igri glavom ne bi imali problema, to je sigurno.
DESNO KRILO - MAO JIANQING
Hitri Kinez je najveća nepoznanica od svih ovih igrača, ali baš zbog te brzine solidno bi se mogao snaći na desnom krilu. A i ne zabija previše.
LIJEVI VEZNI - ERMIN ZEC
Najskuplji šibenski eksponat je fini tehničar, brz i okretan, a solidno koristi obje noge. Igrao je i povučenije uloge, idealan za ofenzivno krilo.
CENTRALNI VEZNI - CHARLIE DAVIES I BESART BERISHA
Amerikanac Davies je čvrst, ne griješi previše u dodavanju, pravi 'fajter'. I kao takav idealan za zadnjeg veznog. Albanac Berisha voli igrati povučenije, odličan je tehničar i to uopće ne bi bio loš duet.
NAPADAČI - ALAN KARDEC I MATIJA SMREKAR
U špicu može bilo tko, jer špice su - svi. Pa smo stavili onu dvojicu kojoj nismo mogli naći alternativnu poziciju. O Brazilcu, zapravo, ni ne znamo previše, tko zna što može...

Idi na 24sata

Komentari 8

  • iwać 03.07.2009.

    ZGUBIDAN21.U pravu si.Ovo sto rade Hajduku nije normalno.HAJDUK SPLIT 4EVER

  • taurus1986 02.07.2009.

    24 sata kako vas nije sram tako ponižavat Hajduka iz dana u dan u vas jos nisan procita da ste ikad nesto lipo rekli za taj klub samo ga gadite i crnite a i fora koju ste napisali uopce nije smisna nego predjetinjasta!!! FORZA HAJDUK SPLIT!!!

  • Nikola Vuk Skopje 02.07.2009.

    Inace vratar je zabio u Skopje za konacni 2:0,dobar neki vratar

Komentiraj...
Vidi sve komentare