To je to što me zanima!

'Da nam svaki Kinez da euro, imali bismo 1,3 milijarde eura'

Posjet kineskog premijera je čudesna stvar za Hrvatsku. Ako se skompamo s njima, na konju smo, pa to je najmoćnija nacija na svijetu, rekao je Ćiro Blažević, koji je bio izbornik mlade reprezentacije Kine
Vidi originalni članak

Miroslav Ćiro Blažević prvi je 'nanjušio' moć Kine. Točnije, novac. U Shanghai je otišao 2009.

- Tad su Kinezi bili u povojima, nogomet je tek postajao hit - kaže o kineskoj avanturi Ćiro.

- Ali, sine, ja uvijek imam jedan refleks da preduhitrim moguće crne scenarije. Tako sam rekao i Kinezima: ‘Slušajte, kod mene je samo solarno plaćanje. Lova na sunce!’. I tako je i bilo. Nisu mi ostali dužni ni lipe!

Ćiro je nakon Shanghaija preuzeo olimpijsku reprezentaciju Kine. Naravno, i tu je bio “solarni” način plaćanja. 

- Ne samo to nego dvije godine nakon što sam napustio Kinu, njihov nogometni savez imao je sjednicu o rezultatima, gledalo se koliko je momčad napredovala... I vidjeli su da momčad koju sam im ja ostavio postiže sjajne rezultate. I na toj sjednici odluče da me moraju nagraditi. Zovu me i kažu: ‘Gospodine Blaževiću, u znak zahvale dobit ćete još 100.000 eura!’. I ja pošaljem sina u Kinu, a oni ga uredno prime, plate... Prema meni su bili izuzetno pošteni - otkrio je trener svih trenera.

Za Kineze kažu da imaju čudne običaje da u restoranima ne primaju napojnice, već to smatraju uvredom. 

- Ma, glupost. To kažu oni koji nikad ne daju napojnice.

Posjet kineskog premijera Hrvatskoj iznenadio je i Ćiru.

- Čudesno u svakom smislu, to nam je prozor sunca, u pi.. materinu... Ma to je najmoćnija nacija na svijetu. Ako se s njima skompamo, ne trebamo ništa raditi cijeli život. Zamislite da nam svaki Kinez mjesečno da jedan euro, to je milijardu i 300 milijuna eura na mjesec!

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 11.04.2019.

    tipicno razmisljanje hrvata… da nam nesto netko da , pokloni ili da ukrademo… samo da nemoramo zavrnuti rukave i raditi…. zato nam je tako… kad kinezi vide zatvorene tvornice i napustene bas ce se snama skompati...

  • Berger117 10.04.2019.

    ali kad nam samo dvije vladajuće strukture to opet pospreme na svoje račune

  • 10.04.2019.

    Jesi pametan Ćiro,sjedi pet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare