To je to što me zanima!

Dalić: Idemo igrati napadački, igranje na bod ne donosi ništa

Ako ćemo protiv Argentine ići na bod, nećemo ga uzeti, to je sigurno. Ako idemo na pobjedu, onda možemo očekivati dobre stvari, rekao je izbornik Zlatko Dalić uoči sutrašnjeg ogleda
Vidi originalni članak

Susret protiv Argentine najveći je u Dalićevoj trenerskoj karijeri. Svjetsko prvenstvo i dvostruki svjetski prvak nešto je što mnogi treneri mogu samo sanjati. 

- Sastav? Uvijek su sve dileme riješene, rekao sam da ćemo napraviti sitne preinake, ali neće biti puno. Protiv Nigerije je bila odlična utakmica, nije vrijeme za velike promjene, bit će promjena u taktici, moramo čuvati svoj stil igre. Braniti se? Ma kakvi, to nije naš stil, igrat ćemo napadački - rekao je Dalić i nastavio:

- Ako ćemo protiv Argentine ići na bod, nećemo ga uzeti, to je sigurno. Ako idemo na pobjedu, onda možemo očekivati dobre stvari. Mi za prolazak moramo u dvije utakmice imati jednu pobjedu. Sutra nam je prva meč lopta.

Koliko je Dalić u pripremi utakmice potrošio vremena na analizu Argentine, a koliko na analizu Messija?

- Messi je najbolji igrač na svijetu, ne može ga nitko zaustaviti, može ga zaustaviti naša formacija, da zaustavimo protok lopte. Ne smijemo pasti u zamku da pazimo samo na Messija, moramo biti u bloku, kao protiv Nigerije. Kompaktni blok je najbolje rješenje protiv Messija.

Naravno, pitanje za Dalića bilo je  i o slučaju Kalinić.. Koliko je ta afera poremetila odnose i atmosferu u svlačionicu. 

- Meni je žao da je to toga uopće došlo, ne vraćamo se, imamo fokus na Argentinu. To je trajalo dva sata i sad je gotovo. 

Što ćete reći igračima minutu prije izlaska na teren?

- Da uživaju jer igraju protiv Messija.

Biste li htjeli igrati protiv Rusije na putu do finala?

- Uh, da dođemo do finala odmah potpisujem, neka s druge strane bude bilo tko. 

Idi na 24sata

Komentari 176

  • hadred18 21.06.2018.

    Da barem tako i bude, i naravno da im uvalimo bar jedan ili dva komada

  • 21.06.2018.

    To,ako želiš dalje,treba sve tući,svaka čast,nema kalkuliranja!

  • KlikZG1 21.06.2018.

    Bravo heroji , junačine ...Samo nemojte izgubiti ko krdo babuna...

Komentiraj...
Vidi sve komentare