To je to što me zanima!

Dalić ima spremnu zamjenu za Kovačića: Zvat ćemo Sučića ako Mateo ne bude spreman...

Zaista veliki udarac za nas. Ja se još uvijek nadam da to možda bude i bolje i da će to ići brže, ali mi nećemo ništa forsirati, kao što nismo ni prije, kazao je Dalić o ozlijeđenom Kovačiću
Vidi originalni članak

Godinama je bio kritiziran u hrvatskoj javnosti zbog slabih igara u dresu reprezentacije, no Mateo Kovačić (27) u posljednjih godinu dana postao je kotačić bez kojeg 'vatreni' ne mogu. Strašno je napredovao u Chelseaju, a sjajne igre prenio je i u hrvatsku reprezentaciju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Upravo zbog toga je vijest o njegovoj ozljedi zadala velike glavobolje izborniku Zlatku Daliću i to uoči susreta protiv Malte (11. studenog) i Rusije (14. studenog) u kvalifikacijama za SP. Hrvatska će se, vrlo vjerojatno, za put u Katar morati boriti bez Matea koji je pretrpio ozljedu tetive na posljednjem treningu Chelseaja.

Trener Thomas Tuchel potvrdio je kako Kovi slijedi pauza od nekoliko tjedana i tako praktički pokopao sve hrvatske nade da će Mateo biti spreman za kvalifikacije. No, to je možda želja njemačkog trenera. Nada za njegov nastup i dalje postoji. Sve ovisi o tome kako kako će oporavak teći.

- Zaista veliki udarac za nas. Ja se još uvijek nadam da to možda bude i bolje i da će to ići brže, ali mi nećemo ništa forsirati, kao što nismo ni prije.

Ako se Mateo ne oporavi, zamjena je spremna. 

- Zvat ćemo Luku Sučića ako Kovačić ne bude mogao, moramo onda nešto mijenjati u taktici - kazao je Dalić za Dnevnik Nove TV

Mateo je bio u sjajnoj formi u posljednje vrijeme. Ove sezone je u devet utakmica Premier lige asistirao pet puta, a čak dva gola namjestio je prošli vikend protiv Norwicha. Njegova ozljeda poremetila je i Tuchelove i Dalićeve planove.

Kovačićev izostanak bit će veliki udarac za 'vatrene', pogotovo u ključnom susretu s Rusijom. Mateo se isprofilirao kao jedan od najboljih igrača naše reprezentacije i nasljednik Luke Modrića. No, morat ćemo bez njega. I to u najvažnijoj utakmici ovih kvalifikacija. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • plavideset 30.10.2021.

    Nema veze koga zove jer Dalic ionako ne zna sastaviti ekipu od igraca koje ima. Modric i Kovacic ne funkcioniraju dobro u ekipi - to i kumice na placu znaju. Pitanje je koliko ce Modric moci jer ce ga ovaj sigurno koristiti pune dvije utakmice

  • PETROVEC 30.10.2021.

    Kako sučić može biti zamjena? A gdje su pašalić, ivanušec, jakić i svi drugi ispred njega. Nemojte dečka nakon tri utakmice dizati u nebesa. Mora pojesti još puno žganaca. Ne dolazi se u reprezentaciju preko noći.

  • KEYKO240481 30.10.2021.

    Znači u KLJUČNIM utakmicama on će zvat DEBITANTA?

Komentiraj...
Vidi sve komentare