To je to što me zanima!

Dalić: Nema nepoznanica. Svaki igrač mora dati primjer drugima

'Nemamo nekih velikih nepoznanica, očekujem da igrači potvrde kvalitetu koju su pokazali u kvalifikacijama. Igračima će biti otvorena vrata da se svojom igrom u klubovima nametnu', jasan je izbornik 'vatrenih'
Vidi originalni članak

Moj idući cilj je da se Hrvatska nakon Katara plasira i na Euro u Njemačku gdje ćemo imati veliku podršku, ja sam u to siguran. Pritisak je dobrodošao, ali mora biti pozitivan. Svaki izbornik hrvatske reprezentacije ima jedan cilj, plasman na veliko natjecanje. Treba se znati nositi s pritiskom i sačuvati svoj mir, a ja nekako u tome uspijevam, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić u intervjuu za HNS.

KALENDAR SPORTSKIH DOGAĐAJA Navijači, zapišite datume: Evo što nas od sporta čeka u 2022.

Iako se spominjalo kako će izbornik otići svojim putem nakon Svjetskog prvenstva 2022., produžio je ugovor s HNS-om sve do 2024. godine te će još neko vrijeme sigurno biti na klupi 'vatrenih'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sigurno sam puno više motiviran s novim ugovorom jer želim ponovno dokazati da imamo kvalitetu i ponovno napraviti pravi rezultat. S te strane zaista je motivacija ogromna. Imamo sjajnu reprezentaciju, sjajnu podršku od Hrvatskog nogometnog saveza, moj stožer također i svi preduvjeti su tu - objasnio je odluku.

U njegovom su stožeru Ivica Olić Vedran Ćorluka koje smo još i ne tako davno gledali u dresu Hrvatske, priključit će im se i Mario Mandžukić te se rađa noviji, pomlađeni stožer.

- Pa nekakav moj cilj je da svi bivši Vatreni koji imaju zasluge u reprezentaciji, a koji se žele baviti trenerskim poslom, da budu u reprezentaciji. Oni sa svojim znanjem i karizmom mogu puno pomoći, Mario će sigurno puno pomoći, znamo kakav je igrač bio i on će to znati prenijeti na igrače - rekao je izbornik.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 21. studenog ove godine, a Hrvatska se do tada mora pripremiti za nove izazove. Srebrni s prošlog svjetskog prvenstva žele pokazati da ta medalja nije bila slučajnost.

BORNA SOSA: 'S Dalićem je privilegija raditi, kada ne igram, objasni i zašto'

- Godinu dana je veliki period, ali mi se već sada pripremamo za Katar. Imat ćemo u ožujku dvije pripremne utakmice, zatim još šest u Ligi nacija. Nemamo nekih velikih nepoznanica, ja očekujem da igrači potvrde kvalitetu koju su pokazali u kvalifikacijama. Igračima će biti otvorena vrata da se svojom igrom u klubovima nametnu - osvrnuo se izbornik te zaključio o velikoj podršci navijača:

- Utakmica u Splitu s Rusijom ili u Osijeku sa Slovačkom je pokazala koliko ljudima znači reprezentacija. U Splitu kiša, loše vrijeme, hladno i gotovo pun stadion. Dakle, ništa nije spriječilo naše ljude da dođu podržati reprezentaciju koja služi da opet stvori zajedništvo svih nas. Reprezentacija je ta koja okuplja, privlači i mislim da činimo sjajne stvari.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Rebula 07.01.2022.

    Bitno je biti 4. ili 5. to je tvoj uvjet..samo najbolji slave 4. ili 5. mjesta i moraju biti u repki. Ovaj lik se pogubio

  • MatijaKezele 06.01.2022.

    Sosa je dao divan primjer pa nikom ništa

  • Exterminator 06.01.2022.

    dalić ,olić i vida su najslabije karike ove repke

Komentiraj...
Vidi sve komentare