To je to što me zanima!

Dalić: Nemamo novaca? Imamo ih, ali nemamo odgovornosti...

Na pitanje kako komentira činjenicu što hrvatska reprezentacija ostvaruje tako sjajne rezultate, a nema svog nacionalnog stadiona, Dalić je kazao kako nije njegov posao da se bavi tim stvarima
Vidi originalni članak

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić svega šest dana prije utakmice protiv Mađarske u kvalifikacijama za EURO 2020. koja se 10. listopada igra u Splitu ima nemalih problema s igračkim kadrom jer, kako je i sam rekao u petak u Poreču "neki ne igraju, neki nisu u formi, neki su ozlijeđeni a neki imaju probleme u klubu".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi imamo svoj cilj, a to je Europsko prvenstvo. Kako do njega doći, manje je bitno, ali je od iznimne važnosti čim prije sakupiti 15-16 bodova kako bismo osigurali plasman na EURO. To je moj cilj - kazao je Dalić u Poreču na ovogodišnjem Festivalu sporta.

Nova energija

Po njegovim riječima cijeli taj proces nije jednostavan jer je hrvatska reprezentacija nakon Svjetskog prvenstva doživjela vrhunac, u nogometnom smislu, i mnogi su se igrači jako potrošili.

- Od toga je prošlo nešto više od godinu dana i malo je tko od njih nastavio na istoj razini. No, polako se vraćamo. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Slovačke, podbacili smo protiv Azerbejdžana. To je bila moja greška, nisam bio pravi, nisam reagirao na vrijeme. Dolaze nam Mađari koji su nas dobili u Budimpešti. Bit će to velika utakmica u Splitu pred prepunim stadionom, a potom odlazimo u Wales. Budemo li pravi, možemo obje utakmice dobiti i riješiti pitanje plasmana na EP - istaknuo je Dalić koji je priznao kako postoje problemi s igračima.

Unatoč tomu, smatra Dalić, dolaze novi igrači i neminovna je smjena generacije koja se mora napraviti jer, kako je rekao, "za novi uspjeh i nove dočeke treba nova energija, nove ambicije, nova snaga i igrači gladni uspjeha".

Sport zaslužuje više

- Radimo na tome, no ne ide to preko noći. Nemamo veliku bazu, treba biti strpljiv. Puno se toga promijenilo nakon Rusije. Neki su se oprostili od reprezentacije, neki su ozlijeđeni. No ne smijemo tražiti alibi. Vjerujte mi, jedva čekam utakmicu u Splitu jer sam uvjeren da ćemo biti pravi. Puni stadion, prava atmosfera, to je ono što trebamo te vjerujem da ćemo nakon te utakmice biti korak bliže Europskom prvenstvu.

Na pitanje kako komentira činjenicu što hrvatska reprezentacija ostvaruje tako sjajne rezultate, a nema svog nacionalnog stadiona, Dalić je kazao kako nije njegov posao da se bavi tim stvarima. No, dodao je, kako su svi imali velike planove nakon SP-a u Rusiji, obećavali nove stadione, ali do danas nemamo ni "s" od stadiona.

- Sportaši su jedan od najvećih brendova naše zemlje, stalno govorimo da nema novaca. Osobno smatram kako novaca ima, ali nema odgovornosti. To je osnovna stvar, sport zaslužuje više jer puno daje. Druga smo nogometna nacija na svijetu, sportaši se bore, ostvaruju rezultate, no nisu adekvatno vrednovani - zaključio je Dalić.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • mestar 04.10.2019.

    Zna se tko uvjek otvara temu nacionalnog stadiona ne laju oni za selo nego za svoj interes u svemu tome, a nemamo ni za osnovno ne samo za sport nego za sve ostalo u drzavi, ati koji su dobro naplatili to njihovo lajanje i brigu za sve pa im nije nikad dosta.Reprezentacija ne moze sama sebe odrzavat ni plact svoje troskove koliko zarade. Lko ti je tako dok drzava sve placa a oni sto zarade stede i djele izmedu sebe i svojih.Tko bi uptrebljavao aj stadion, tko bi ga odrzavao i placao sve troskove odrzavanja, popravaka, komunalija itd. To isto nije tesko pogodit, tko bi placao sve a tko to koristio i upravljao kao svojom privatnom prcijom. Mislim da prije nego se to rjesi da nema ni govora o nacionalnom stadionu dosta je da mnogi godinama upotrebljavaju sve drzavne resorse a nista ne placaju niti su ih gradili svojim novcem.

  • lelazlata 04.10.2019.

    za novi stadion trebaju pitati muljatora i kockara šukera

  • Veliki Meštar sviju hulja 04.10.2019.

    Osvoji euro pa cete dobiti novi stadion!

Komentiraj...
Vidi sve komentare