To je to što me zanima!

Dalić vratio Petkovića! Čolaku i Brekalu pretpoziv, Vlašić unutra

Izbornik je za dvije utakmice Lige nacija u rujnu izostavio čovjeka koji je odveo Rangerse u Ligu prvaka, a i dalje vjeruje Anti Budimiru. Nema Nikole More ni Mile Škorića ni na pretpozivu
Vidi originalni članak

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis od 25 igrača na koje računa za dvije predstojeće utakmice u Ligi nacija protiv Danske 22. rujna u Maksimiru i protiv Austrije u Beču 25. rujna.

POGLEDAJTE VIDEO: Vrsaljkov oproštaj od reprezentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Budimiru prednost ispred raspoloženog Čolaka

Najvažnija je vijest da se vraća napadač Dinama Bruno Petković koji je bio odsutan s lipanjskog okupljanja, a u napadu je poziv dobio i Ante Budimir iako nije igrao puno ove sezone za Osasunu (tek 93 minute).

S druge strane, raspoloženi golgeter Rangersa Antonio Čolak, koji je uveo Škote u Ligu prvaka i zabio sedam golova u 10 utakmica, dobio je pretpoziv, kao i Josip Brekalo i Duje Ćaleta-Car.

Izbornik je u veznom redu uputio pozive mladom Luki Sučiću, ali i Nikoli Vlašiću, koji je u Torinu na putu oživljavanja karijere. U kadru je ponovno i Dejan Lovren, koji je zaliječio ozljedu i postao standardan u Zenitu. Od stopera je tu i Josip Šutalo iako se tek oporavio od ozljede.

Provjerite cijeli popis

Izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je popis.

- Do okupljanja imamo još dva tjedna te ćemo u tom razdoblju intenzivno pratiti igrače s pretpoziva i vidjeti koga bismo još mogli aktivirati. Također, u dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije, Igorom Bišćanom, razmotrit ćemo hoće li se i koji od ovdje pozvanih igrača priključiti mladoj reprezentaciji za vrlo važne utakmice s Danskom - rekao je Dalić za HNS pa dodao:

- Kao što je uobičajeno na početku sezone, imamo određenih izazova - neki imaju probleme s ozljedama, neki igrači mijenjali su klub, a nekima se promijenio status unutar momčadi. Jasno je da ovaj popis uvelike reflektira naša razmišljanja uoči SP-a, ali do tada je više od dva mjeseca i naravno da je borba za određena mjesta još uvijek otvorena.

Prokomentirao je i lipanjske utakmice u Ligi nacija.

- Napravili smo zaista sjajan posao pobjedama u Danskoj i Francuskoj, to su bili nastupi koji dižu samopouzdanje te potvrđuju visok potencijal i kvalitetu naše reprezentacije. Tim rezultatima doveli smo se u poziciju da možemo osigurati završni turnir Lige nacija, što bi bio izvanredan rezultat u ovakvoj konkurenciji, ali znamo da neće biti nimalo lako. Vidjeli smo kod kuće protiv Austrije što znači ako nismo na sto posto od prve minute - za nas je jedini put maksimalno zajedništvo i kompaktnost. Idemo korak po korak, jako cijenimo oba protivnika, ali vjerujemo u sebe i naravno da idemo na dvije pobjede - optimističan je izbornik Dalić.

- Prije svega, s obzirom na specifičan kalendar ove godine, ove utakmice moramo gledati kao na pripremu za Svjetsko prvenstvo. Stoga želimo vidjeti jednu kompaktnu, natjecateljski konkurentnu i spremnu Hrvatsku, a pritom dobiti saznanja o tomu što još trebamo unaprijediti uoči Katara - zaključio je Dalić.

Nikola Moro najveći gubitnik

U odnosu na prošli Dalićev popis, Lovre Kalinić zamijenio je Nediljka Labrovića koji je dobio pretpoziv, kao i Marin Pongračić, a Šime Vrsaljko se oprostio.

Kristijan Jakić ovaj put završio je na pretpozivu, a Nikola Moro nakon odlaska iz moskovskog Dinama u Bolognu nije dobio ni to i očito je da izbornik ne računa na njega za Svjetsko prvenstvo. Iz kadra je ispao i Petar Musa iz Benfice koji još nije zabio u novom klubu, a igrao je 119 minuta.

Osim More, s pretpoziva su ispali i Ivo Grbić, Mario Vušković i Filip Krovinović, a nema ni Mile Škorića iz Osijeka. Luka Ivanušec, pak, vraćen je na pretpoziv nakon što je igrao poluvrijeme u pobjedi protiv Danske u Kopenhagenu.

Nakon četiri kola Hrvatska ima sedam bodova i s dvije pobjede plasirat će se na Final Four koji će se u lipnju održati u Nizozemskoj ili Belgiji.

Bit će to i posljednja provjera za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje počinje 20. studenoga, a "vatreni" ga otvaraju 23. studenoga protiv Maroka. Četiri dana kasnije igraju protiv Kanade, a u zadnjem kolu 1. prosinca odigrat će derbi skupine F protiv Belgije.

Idi na 24sata

Komentari 378

  • Theo 15.09.2022.

    Erlić i Josip Šutalo (još) nisu na tom nivou da bi bili reprezentativci. Nadam se da se nećemo u to uvjeriti na teži način...

  • pipolino 07.09.2022.

    Ponovno Dalić poziva svoje ljubimce, koji sjede na klupama, a ne nalazi mjesto za jednoga Mišića, koji je najbolji zadnji vezni ili Moru.Po čemu su pozive zaslužili više od njih Pašalić, Vlašić, Sučić ili Pongračić, koji uopće ne igra. A da ne spominjem pozivanje Lovre Kalinića na štetu Labrovića.

  • Otočanin 06.09.2022.

    Nema Ivanušeca..e moj Daliću..bitno da forsiraš tovariju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare