Obavijesti

Sport

Komentari 378

Dalić vratio Petkovića! Čolaku i Brekalu pretpoziv, Vlašić unutra

Dalić vratio Petkovića! Čolaku i Brekalu pretpoziv, Vlašić unutra

Izbornik je za dvije utakmice Lige nacija u rujnu izostavio čovjeka koji je odveo Rangerse u Ligu prvaka, a i dalje vjeruje Anti Budimiru. Nema Nikole More ni Mile Škorića ni na pretpozivu

VIDEO

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis od 25 igrača na koje računa za dvije predstojeće utakmice u Ligi nacija protiv Danske 22. rujna u Maksimiru i protiv Austrije u Beču 25. rujna.

POGLEDAJTE VIDEO: Vrsaljkov oproštaj od reprezentacije

Pokretanje videa...

Vrsaljko se emotivno oprostio od 'Vatrenih': 'Nije tajna da sam za srebro u Rusiji žrtvovao koljeno' VIDEO

Budimiru prednost ispred raspoloženog Čolaka

Najvažnija je vijest da se vraća napadač Dinama Bruno Petković koji je bio odsutan s lipanjskog okupljanja, a u napadu je poziv dobio i Ante Budimir iako nije igrao puno ove sezone za Osasunu (tek 93 minute).

S druge strane, raspoloženi golgeter Rangersa Antonio Čolak, koji je uveo Škote u Ligu prvaka i zabio sedam golova u 10 utakmica, dobio je pretpoziv, kao i Josip Brekalo i Duje Ćaleta-Car.

Izbornik je u veznom redu uputio pozive mladom Luki Sučiću, ali i Nikoli Vlašiću, koji je u Torinu na putu oživljavanja karijere. U kadru je ponovno i Dejan Lovren, koji je zaliječio ozljedu i postao standardan u Zenitu. Od stopera je tu i Josip Šutalo iako se tek oporavio od ozljede.

Provjerite cijeli popis

Izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je popis.

- Do okupljanja imamo još dva tjedna te ćemo u tom razdoblju intenzivno pratiti igrače s pretpoziva i vidjeti koga bismo još mogli aktivirati. Također, u dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije, Igorom Bišćanom, razmotrit ćemo hoće li se i koji od ovdje pozvanih igrača priključiti mladoj reprezentaciji za vrlo važne utakmice s Danskom - rekao je Dalić za HNS pa dodao:

- Kao što je uobičajeno na početku sezone, imamo određenih izazova - neki imaju probleme s ozljedama, neki igrači mijenjali su klub, a nekima se promijenio status unutar momčadi. Jasno je da ovaj popis uvelike reflektira naša razmišljanja uoči SP-a, ali do tada je više od dva mjeseca i naravno da je borba za određena mjesta još uvijek otvorena.

Prokomentirao je i lipanjske utakmice u Ligi nacija.

- Napravili smo zaista sjajan posao pobjedama u Danskoj i Francuskoj, to su bili nastupi koji dižu samopouzdanje te potvrđuju visok potencijal i kvalitetu naše reprezentacije. Tim rezultatima doveli smo se u poziciju da možemo osigurati završni turnir Lige nacija, što bi bio izvanredan rezultat u ovakvoj konkurenciji, ali znamo da neće biti nimalo lako. Vidjeli smo kod kuće protiv Austrije što znači ako nismo na sto posto od prve minute - za nas je jedini put maksimalno zajedništvo i kompaktnost. Idemo korak po korak, jako cijenimo oba protivnika, ali vjerujemo u sebe i naravno da idemo na dvije pobjede - optimističan je izbornik Dalić.

- Prije svega, s obzirom na specifičan kalendar ove godine, ove utakmice moramo gledati kao na pripremu za Svjetsko prvenstvo. Stoga želimo vidjeti jednu kompaktnu, natjecateljski konkurentnu i spremnu Hrvatsku, a pritom dobiti saznanja o tomu što još trebamo unaprijediti uoči Katara - zaključio je Dalić.

Split: Susret Hrvatske i Francuske u Ligi nacija

Nikola Moro najveći gubitnik

U odnosu na prošli Dalićev popis, Lovre Kalinić zamijenio je Nediljka Labrovića koji je dobio pretpoziv, kao i Marin Pongračić, a Šime Vrsaljko se oprostio.

Kristijan Jakić ovaj put završio je na pretpozivu, a Nikola Moro nakon odlaska iz moskovskog Dinama u Bolognu nije dobio ni to i očito je da izbornik ne računa na njega za Svjetsko prvenstvo. Iz kadra je ispao i Petar Musa iz Benfice koji još nije zabio u novom klubu, a igrao je 119 minuta.

Varaždin: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo U21, Hrvatska - Grčka

Osim More, s pretpoziva su ispali i Ivo Grbić, Mario Vušković i Filip Krovinović, a nema ni Mile Škorića iz Osijeka. Luka Ivanušec, pak, vraćen je na pretpoziv nakon što je igrao poluvrijeme u pobjedi protiv Danske u Kopenhagenu.

Nakon četiri kola Hrvatska ima sedam bodova i s dvije pobjede plasirat će se na Final Four koji će se u lipnju održati u Nizozemskoj ili Belgiji.

Bit će to i posljednja provjera za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje počinje 20. studenoga, a "vatreni" ga otvaraju 23. studenoga protiv Maroka. Četiri dana kasnije igraju protiv Kanade, a u zadnjem kolu 1. prosinca odigrat će derbi skupine F protiv Belgije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 378
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica