To je to što me zanima!

Dambrauskas: Ovo je najtužniji trenutak otkad sam u Hrvatskoj

Moramo analizirati gdje smo mogli bolje i lekcije iz ove sezone moramo preusmjeriti na iduću. Moramo pričati s igračima od prvog idućeg treninga. Utakmice kao što su ova danas nam omogućuju da rastemo
Vidi originalni članak

Nismo još završili sezonu i ne mogu reći da sam zadovoljan jer imamo odigrati još jednu bitnu utakmicu. Ja kao trener ne mogu reći da sam bio zadovoljan nakon poraza. Iako susret nije bio važan za ligu, došli smo igrati i uzeti bodove, rekao je Valdas Dambrauskas nakon poraza kod Dinama (3-1) za kraj prvenstvene sezone.

Bruno Petković doveo je Dinamo u vodstvo u 53. minuti, izjednačio je Marko Livaja u 94., a do kraja je Martin Baturina asistencijom Mislavu Oršiću pa golom donio tri boda "modrima".

POGLEDAJTE VIDEO: Huligani se mlatili uoči derbija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mislim da je bila izjednačena utakmica. Malo smo mi kontrolirali, malo Dinamo, ali kada smo primili gol dobro smo se vratili, posebice sa zamjenama, i postigli izjednačujući gol. I tada smo stvarali šanse. Svaki dan pričamo i radimo s igračima, ako nešto želimo osvojiti i razviti pobjednički mentalitet, svaki trenutak moramo igrati kao pobjednici. Kada smo izjednačili, pozvao sam igrače, zagrlili smo se i govorili si: "Idemo, idemo po drugi gol i pobijediti!" Kada igraš u gostima ideš i zatvoriti utakmicu, ne dati protivniku da stvara šanse... I OK, riskirali smo nije upalilo, ali mislim da je to bitno za nadolazeći Kup i tek nakon finala kupa ćemo moći pričati koliko sam zadovoljan - nastavio je trener "bilih" za Arenasport.

- Ovaj derbi koji smo danas izgubili nije bio značajan za tablicu. Izgubili smo samo jedan derbi protiv Rijeke, ali smo tri igrali neriješeno (naglasio je Osijek op.a.). U 36 utakmica nije moguće pobjediti baš sve susrete. U nekima izgubiš bodove, mi smo izgubili bodove protiv Istre i Slavena, Dinamo je gubio bodove, Rijeka isto... Sada moramo analizirati gdje smo mogli bolje i lekcije iz ove sezone moramo preusmjeriti na iduću. Moramo pričati s igračima od prvog idućeg treninga. Utakmice kao što su ova danas nam omogućuju da rastemo. A vjerujemo da iduće sezone možemo napredovati još više.

Slijedi finale Kupa protiv Rijeke idući četvrtak.

- Ta utakmica će biti bitno drugačija. Finala nisu uvijek lijepa za oko i sitnice će odrediti pobjednika. Isto kao i danas. Imamo plan, znamo što će Rijeka raditi i kako igrati i vrlo je malo tajni između nas. Atmosfera će biti drugačija i žao mi je što danas nismo imali svoje navijače na stadionu. Ovo je najtužniji trenutak otkad sam u Hrvatskoj. Ne znam razloge zašto nisu ušli na stadion, ali vjerujem da u četvrtak to moramo kompenzirati i da će atmosfera biti bitno drugačija. Ne moram motivirati svoje igrače, motivacija je već dovoljno visoka. Moramo samo razraditi plan i odraditi ga kako spada - zaključio je trener Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 153

  • Lok.OS 23.05.2022.

    vidi li netko osim mene da na svim utakmicama bbb ubacuje baklje u teten, koje često padaju jako blizu igrača, a kazna jednaka kao onima koji drže baklje u ruci. Gdje su tu redari da spriječe unošenje baklji ili im ih oni dopremaju. Kao i kod suđenja postoje različiti kriteriji, transparent je opasniji od baklje?

  • pocetnik 22.05.2022.

    ja mislim da ces izgubiti i protiv rijeke..ne moze rabuzinovo sunce izvan hrvatske ici...a znam ako bi pobijedili da bi rekli ovo je za ukrajinu..nece ici....

  • kvarner👍 22.05.2022.

    Torcida,hajduk?!! Buahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare