To je to što me zanima!

Damir Burić potvrđen kao novi trener ''bilih'': Ostvarenje sna

Kao igrač nisam imao sreću zaigrati za Hajduk, a sad mi se san ostvario na drugi način. Iz Splita sam otišao u inozemstvo, a danas se vraćam u drugoj ulozi...
Vidi originalni članak

Ono što se već dulje vrijeme nagađalo, dobilo je i službenu potvrdu na službenoj stranici Hajduka - novi trener 'bilih' je Damir Burić koji će se javnosti predstaviti na konferenciji za novinare u ponedjeljak 1. lipnja 2015. godine u Poljudu. 

- Dolazak u Hajduk predstavlja mi veliki izazov s profesionalne strane, ali to je strast, ljubav i ponos za mene osobno jer sam toliko vezan uz Hajduk. Kao igrač nisam imao sreću zaigrati za Hajduk, a sad mi se san ostvario na drugi način. Iz Splita sam otišao u inozemstvo, a danas se vraćam u drugoj ulozi. Sretan sam i ponosan zbog toga - rekao je 50-godišnjak koji već 27 godina živi i radi u Njemačkoj gdje je proveo veliki dio svoje igračke i cijelu dosadašnju trenersku karijeru.

Radio i u njemačkoj reprezentaciji

Poznat pod nadimkom Šolta, Burić je igrao za Waldhof Mannheim, Ingolstadt, Freiburg te Borussiju Mönchengladbach, a prvi samostalni trenerski posao imao je u Ingolstadtu gdje je s 26 godina bio trener-igrač. Nakon završetka igračke karijere, Burić je od 2001. godine bio trener u poznatom internatu Freiburga, a poslije toga trener u stožeru prve momčadi Freiburga u mandatu Volkera Finkea i Robina Dutta. S Duttom je nastavio suradnju u Bayer Leverkusenu s kojim je igrao u osmini finala Lige prvaka te konačno u Werderu gdje je također bio prvi suradnik glavnog trenera. Osim iskustva rada u klubovima, Burić je bio i u stožeru U-21 reprezentacije Njemačke pod vodstvom Rainer Adriona za Europsko prvenstvo u Izraelu. 

- Pratio sam sve utakmice Hajduka u zadnje vrijeme. Jako sam dobro upoznat s igračima i situacijom. Naravno, kad počnem raditi imat ću potpunu sliku. Ono što mi je cilj s Hajdukom u nogometnom smislu to je napraviti jednu modernu, prepoznatljivu, dinamičnu i agresivnu momčad. Prepoznao sam ideje i strategiju koju su čelni ljudi Hajduka pred mene postavili i vjerujem da ćemo zajedno napraviti dobar posao - poručio je novi trener Hajduka. 

Vukas ostaje u klubu

- Želimo se zahvaliti našem dosadašnjem treneru Hariju Vukasu koji je pomogao klubu u izazovnom trenutku i koji je na kraju s momčadi izborio plasman u Europu, što smo postavili za cilj u ovoj sezoni. Hari Vukas će ostati u klubu u nekoj drugoj ulozi. Što se tiče novog trenera, odlučili smo se za gospodina Damira Burića s kojim smo već duže vrijeme bili u kontaktu i razgovorima. Smatramo da je gospodin Burić najbolji izbor, trener koji će odgovoriti na zahtjeve koji nas čekaju u sljedećoj sezoni - izjavio je predsjednik Hajduka Marin Brbić

Idi na 24sata

Komentari 69

  • don drle 30.05.2015.

    i sad bude ajduk protutnjio kroz prvenstvo,heheh,koja bedastoča,tudor je bio najbolji od svih u zadnje vreme,al nije on ničiji potrčko,čovjek od karaktera,.još 10 g ništa od trofeja,hehehe,dinamo je gazda u hnleu,.

  • Jednooki 30.05.2015.

    Smatramo da je gospodin Burić najbolji izbor, trener koji će odgovoriti na zahtjeve koji nas čekaju u sljedećoj sezoni - izjavio je predsjednik Hajduka Marin Brbić. Rekao bih da bi bolji izbor bio José Mourinho ili Jürgen Klopp ali ne ako Brbića pitate ne, njemu je ovaj anonimus najbolji izbor...

  • drmm 30.05.2015.

    ...krajem sedmog mjeseca,bit će on tamburić...!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare