To je to što me zanima!

Damir Martin u polufinalu Igara

Nakon braće Sinković, i drugi adut Hrvatske za zlato u Tokiju, Damir Martin u samcu, uvjerljivo je ušao u polufinale. Strijelci Gorša i Maričić nisu prošli u zračnoj puški 10m, a odlične vijesti stižu iz kanua
Vidi originalni članak

Hrvatski veslač Damir Martin u samcu pobijedio je u svojoj četvrtfinalnoj skupini i plasirao se u polufinale Olimpijskih igara.

Martin je stazu izveslao za 7.17,71 minutu, ostavivši za minimalno za sedam sekundi mađarskog, japanskog, peruanskog, češkog i kazastanskog skifista. U zadnjih 500 metara Damir se praktički odmarao i čuvao snage za polufinale koje je na rasporedu za tri dana.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Zadovoljan sam utrkom i mogu reći da je sve bilo po planu. Htio sam ići maksimalno prvih 1500 metara da vidim koliko mogu i to sam odradio kako sam htio. Sad slijedi malo duža pauza od dva dana, a za tri dana bi trebalo početi polufinale. Očekuje se loše vrijeme. Glavni cilj je dobro se oporavit pred polufinale jer će to biti jako teška utrka - kazao je Martin, koji je na OI u Londonu i Rio de Janeiru uzimao srebro.

- Idem iz utrke u utrku. Želje su jedno, a trenutno stanje je dobro i mislim da idem u pravom smjeru za plasman u finale. Ne bavim se konkurencijom, vidim da ima nekih iznenađenja, ali i kod mene ih nema i neće ih biti - zaključio je Damir.

Dobre vijesti stižu i iz natjecanja u kanuu na divljim vodama. Matija Marinić u prvoj kvalifikacijskoj skupini u slalomu C-1  ostvario je peto vrijeme od 100,33 sekunde, sekundu i pol sporije od vodećeg Slovenca Benjamina Savšeka. Ugurao se Hrvat među najboljih 15 koji nastavljaju natjecanje u polufinalu u ponedjeljak.

Strijelci Petar Gorša i Miran Maričić nisu se uspjeli kvalificirati u finale discipline 10 metara zračna puška. Gorša je bio 16. sa 626,6 krugova, Maričić 25. sa 625 krugova. U boj za medalje išlo je samo osam najboljih.

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek (21) nije izborila nastup u finalu po spravama na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nakon tri od ukupno pet subdivizija Đerek se nalazi na 46. mjestu na gredi s ocjenom 11.633, dok je na parteru 34. s ocjenom 12.433, dok će plasman u finale po spravama izboriti samo po osam najboljih. Ovime je Đerek okončala nastup na svojim drugim Igrama.

Jedriličarka Elena Vorobjeva 11. je nakon prvoga plova u klasi laser radial, a u drugom plovu bila je još bolja, druga iza Njemice Svenje Weger!

Stolnotenisač Andrej Gaćina završio je nastup u pojedinačnoj konkurenciji u drugom kolu gdje ga je Francuz Emmanuel Lebesson pobijedio 4-0 u setovima za 38 minuta. Bilo je 11-6, 11-8, 12-10 i 13-11 za njegova protivnika.

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA:

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Faaip de Oiad 25.07.2021.

    Strepiti? Nema nikakve šanse za finale. 

  • Prokisla Maneštra 25.07.2021.

    Dinamu će alibi biti vrućina kada ciprani urade kambek stoljeća. Inače ovom delegatu je polufinale plafon.

  • Čika Darac 25.07.2021.

    Lako ćemo za medalje na OI, puno važnije je da Hajduk nekako ispadne od kazahstanskih konobara u uzvratu. Ja vjerujem u čuda…

Komentiraj...
Vidi sve komentare