Obavijesti

Sport

Komentari 7

Damir Martin u polufinalu Igara

Damir Martin u polufinalu Igara

Nakon braće Sinković, i drugi adut Hrvatske za zlato u Tokiju, Damir Martin u samcu, uvjerljivo je ušao u polufinale. Strijelci Gorša i Maričić nisu prošli u zračnoj puški 10m, a odlične vijesti stižu iz kanua

VIDEO

Hrvatski veslač Damir Martin u samcu pobijedio je u svojoj četvrtfinalnoj skupini i plasirao se u polufinale Olimpijskih igara.

Martin je stazu izveslao za 7.17,71 minutu, ostavivši za minimalno za sedam sekundi mađarskog, japanskog, peruanskog, češkog i kazastanskog skifista. U zadnjih 500 metara Damir se praktički odmarao i čuvao snage za polufinale koje je na rasporedu za tri dana.

Pokretanje videa...

Hrvatska na otvorenju OI 01:19

- Zadovoljan sam utrkom i mogu reći da je sve bilo po planu. Htio sam ići maksimalno prvih 1500 metara da vidim koliko mogu i to sam odradio kako sam htio. Sad slijedi malo duža pauza od dva dana, a za tri dana bi trebalo početi polufinale. Očekuje se loše vrijeme. Glavni cilj je dobro se oporavit pred polufinale jer će to biti jako teška utrka - kazao je Martin, koji je na OI u Londonu i Rio de Janeiru uzimao srebro.

- Idem iz utrke u utrku. Želje su jedno, a trenutno stanje je dobro i mislim da idem u pravom smjeru za plasman u finale. Ne bavim se konkurencijom, vidim da ima nekih iznenađenja, ali i kod mene ih nema i neće ih biti - zaključio je Damir.

Dobre vijesti stižu i iz natjecanja u kanuu na divljim vodama. Matija Marinić u prvoj kvalifikacijskoj skupini u slalomu C-1  ostvario je peto vrijeme od 100,33 sekunde, sekundu i pol sporije od vodećeg Slovenca Benjamina Savšeka. Ugurao se Hrvat među najboljih 15 koji nastavljaju natjecanje u polufinalu u ponedjeljak.

Olimpijske igre

Strijelci Petar Gorša i Miran Maričić nisu se uspjeli kvalificirati u finale discipline 10 metara zračna puška. Gorša je bio 16. sa 626,6 krugova, Maričić 25. sa 625 krugova. U boj za medalje išlo je samo osam najboljih.

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek (21) nije izborila nastup u finalu po spravama na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nakon tri od ukupno pet subdivizija Đerek se nalazi na 46. mjestu na gredi s ocjenom 11.633, dok je na parteru 34. s ocjenom 12.433, dok će plasman u finale po spravama izboriti samo po osam najboljih. Ovime je Đerek okončala nastup na svojim drugim Igrama.

Jedriličarka Elena Vorobjeva 11. je nakon prvoga plova u klasi laser radial, a u drugom plovu bila je još bolja, druga iza Njemice Svenje Weger!

Table Tennis - Men

Stolnotenisač Andrej Gaćina završio je nastup u pojedinačnoj konkurenciji u drugom kolu gdje ga je Francuz Emmanuel Lebesson pobijedio 4-0 u setovima za 38 minuta. Bilo je 11-6, 11-8, 12-10 i 13-11 za njegova protivnika.

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda