To je to što me zanima!

Damjan Rudež najbolji tricaš u drugoj polovici NBA sezone...

Hrvatski košarkaš od siječnja je najbolji tricaš u NBA ligi, a u cijeloj je sezoni najbolji tricaš u konkurenciji igrača prve godine. U toj je konkurenciji Bogdanović 8.
Vidi originalni članak

Do 25. siječnja pogađao je samo 30 posto šutova iza crte za tri poena. No poslije toga Damjan Rudež postao je najbolji tricaš u NBA ligi.

Statistika je to kojom su se pohvalili Indiana Pacersi jer je hrvatski košarkaš pogodio 44 trice iz 86 pokušaja u drugoj polovici sezone. U ožujku je imao 54 posto šuta za tricu, a travanj otvorio s četiri pogođene trice iz pet pokušaja, čime je prestigao Anthonyja Morrowa na ljestvici najboljih tricaša od kraja siječnja.

- Dao sam mu samo jedan savjet. Rekao sam mu da mora zabiti svaki šut - jednostavno je Damjanov uspon objasnio Frank Vogel, trener Pacersa.

A Rudež je na dobrom putu da napravi ono što trener od njega traži. Pogotovo kad je desni kut terena u pitanju. S te pozicije naš je 28-godišnjak pogodio 63 posto šutova, daleko iznad ligaškog prosjeka.

Ukupno je 13. tricaš lige, ali i najbolji među novacima u NBA ligi. U toj je konkurenciji Bojan Bogdanović (33,3%) osmi.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • humscro 09.04.2015.

    Bravo Damo.Pratimo te i držimo ti fige,i Bobi isto.

  • debelman 09.04.2015.

    tesko da ce sad naigrat kad se paul george vratija

  • IvanRot 09.04.2015.

    Svaka čast Damjane Prdež :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare