Obavijesti

Sport

Komentari 23

Damjan Rudež najbolji tricaš u drugoj polovici NBA sezone...

Damjan Rudež najbolji tricaš u drugoj polovici NBA sezone...
1

Hrvatski košarkaš od siječnja je najbolji tricaš u NBA ligi, a u cijeloj je sezoni najbolji tricaš u konkurenciji igrača prve godine. U toj je konkurenciji Bogdanović 8.

VIDEO

Do 25. siječnja pogađao je samo 30 posto šutova iza crte za tri poena. No poslije toga Damjan Rudež postao je najbolji tricaš u NBA ligi.

Statistika je to kojom su se pohvalili Indiana Pacersi jer je hrvatski košarkaš pogodio 44 trice iz 86 pokušaja u drugoj polovici sezone. U ožujku je imao 54 posto šuta za tricu, a travanj otvorio s četiri pogođene trice iz pet pokušaja, čime je prestigao Anthonyja Morrowa na ljestvici najboljih tricaša od kraja siječnja.

- Dao sam mu samo jedan savjet. Rekao sam mu da mora zabiti svaki šut - jednostavno je Damjanov uspon objasnio Frank Vogel, trener Pacersa.

A Rudež je na dobrom putu da napravi ono što trener od njega traži. Pogotovo kad je desni kut terena u pitanju. S te pozicije naš je 28-godišnjak pogodio 63 posto šutova, daleko iznad ligaškog prosjeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukupno je 13. tricaš lige, ali i najbolji među novacima u NBA ligi. U toj je konkurenciji Bojan Bogdanović (33,3%) osmi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener