To je to što me zanima!

Danas je s 13 godina osvojila broncu, a lani je ležala u bolnici s nekoliko fraktura lubanje...

Sky Brown brončana je u skateboardingu. S 13 godina i 28 dana najmlađa je Britanka koja je nastupila na Olimpijskim igrama, ali prije godinu dana roditelji su joj rekli da se ostavi tog sporta
Vidi originalni članak

Sky Brown je 13-godišnja Britanka koja je osvojila brončanu medalju u skateboardingu. 

Iako je sad zasigurno na vrhu svoje karijere, prije gotovo godinu dana ta djevojčica zamalo je odustala od sporta koji joj je naposljetku donio olimpijsku medalju. 

Dok je trenirala u Kaliforniji u svibnju prošle godine, Sky je pala i zaradila strašne ozljede. Zaradila je nekoliko fraktura lubanje, prijelome zapešća i ruke. Pogotovo je to sve jako teško i strašno izgledalo jer je djevojčica tad imala tek 12 godina... I roditelji su joj tad htjeli zabraniti daljnje bavljenje tim sportom!

- Znala sam da ću završiti ovdje - rekla je Sky nakon osvajanja bronce pa nastavila:

- No nisam znala hoću li moći skejtati s obzirom da su mi roditelji nakon ozljede rekli da se ostavim toga i uhvatim nečeg drugog. Imam osjećaj da me ta nesreća zapravo samo ojačala. Sretna sam što sam ovdje.

Brown je bila jedina djevojka na podiju koja nije iz Japana. Sakura Yosozumi osvojila je zlato, a 12-godišnja Kokona Hiraki bila je druga. Misugu Okamoto koja je bila favorit za zlato ostala je bez medalje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sky Brown (@skybrown)

- Ludo je biti ovdje na podiju. Sretna sam što sam uopće u Tokiju, ali završiti ovako je ludnica! Nestvaran je osjećaj osvojiti medalju - rekla je presretna Brown koja je i oborila rekord za najmlađu Britanku koja je ikad nastupila na Olimpijskim igrama. Ona ima 13 godina i 28 dana, a prije nje je rekord držala 15 dana starija Margery Hinton koja je 1928. godine predstavljala Veliku Britaniju u plivanju.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare