To je to što me zanima!

Današnji derbi neće biti samo ogled Hajduka i Osijeka...

Ovo neće biti samo ogled Hajduka i Osijeka koji se bore za ostanak, kao i povratak u vrh prvenstvene ljestvice, nego i ogled Livaje i Caktaša, Žapera i Nejašmića, Leke i Zekića...
Vidi originalni članak

Prvi ogled Hajduka i Osijeka u ovoj sezoni nudi pregršt zanimljivosti, intrigantnih detalja i pitanja na koje ćemo dobiti odgovor večeras iza 20 sati. Prije svega dobit ćemo odgovor na pitanje nastavlja li Hajduk ravnopravno utrku s Dinamom i Rijekom za vrh prvenstvene ljestvice, kao i odgovor je li se Osijek s novim trenerom sposoban priključiti toj borbi u kojoj trenutno zaostaje 5-6 bodova.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

FASCINANTNE BROJKE Hajduk: Zaustavit ćemo prodaju pretplata kad ih bude 20.000

Hajduk je trenutno drugi s bodom zaostatka ispred Rijeke i pet ispred Dinama koji ima dva susreta manje, a s 21 osvojenim bodom na drugom je najboljem učinku nakon deset odigranih kola. Od kad je lige 10 bolji su bili samo u sezoni 2013/'14, kada su pod vodstvom Igora Tudora skupili 22 boda. Iz tih vremena u postavi Hajduka i dalje su kapetan Lovre Kalinić i Dino Mikanović, a zanimljivo je kako su u istoj sezoni nastavili nizati dobre rezultate i zabilježili čak 18 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza.

Niz je okončan porazom od Dinama na Poljudu, bila je to ona povijesna utakmica kada je Zdravko Mamić upao u svečanu ložu i isprovocirao sukob s Ivom Begom, kao i vrijeme "punog sjaja" HNL-a, dan kasnije su recimo Željko Širić i Neven Šprajcer prvi put osuđeni za afere koje su se nizale...

Najbolji strijelac te momčadi s 12 golova bio je Anton Maglica, koji se sezonu ranije upravo iz Osijeka preselio na Poljud.

- Meni se čini da je onu momčad krasilo zajedništvo, možda nismo imali toliko kvalitete i zvijezda kao ova momčad Hajduka, ali smo se borili jedan za drugoga i time nadoknađivali nedostatke. Ginuli smo jedan za drugoga svaku utakmicu i to se odrazilo na igrama i rezultatu – kaže nam Maglica, koji i dalje prati HNL i zna odnose snaga:

- Igračima Osijeka nikad nije lako na Poljudu, uvijek je puno publike, uvijek Hajduk ima snažnu podršku, ali nije lako ni igraču Hajduka jer mora dokazati zašto nosi dres Hajduka i mora pobjeđivati. Bit će zanimljivo, Hajduk je dobro krenuo, malo su kiksali ali je vjerujem da će do kraja ostati u konkurenciji za naslov jer su ove sezone posložili sjajnu momčad. Bit će zanimljivo i kako će reagirati igrači Osijeka na novog trenera jer su po meni postizali lošije rezultate od očekivanih. Hajduk je favorit, ne samo u ovoj utakmici nego i za osvajanje prvenstva, pogotovo ako se Livaja vrati u prošlogodišnju formu.

Današnji derbi nudi i ogled dvojice najboljih strijelaca, Marka Livaje s jedne i Mije Caktaša s druge strane. Podsjetimo se kako je upravo Caktaš s 19 postignutih golova bio najbolji strijelac Hajduka i HNL-a u sezoni 2018/19, te da je s 20 postignutih golova sezonu potom predvodio Hajduk, a s istim brojem golova u manje utakmica Antonio Mirko Čolak mu je odnio naslov najboljeg strijelca lige. Sezonu potom novi predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić poslao je Caktaša u B momčad i umjesto njega potom doveo Livaju, koji je nastavio tamo gdje je Caktaš stao i u zadnje dvije sezone premoćno osvojio naslov najboljeg strijelca i igrača Hajduka i HNL-a. Možemo zamisliti kakav bi to duo bio da su zaigrali skupa.... Caktaš je u šest ogleda s Hajdukom još uvijek bez gola i asistencije i sigurno će imati dodatni motiv na Poljudu, pogotovo jer ga čeka vruća dobrodošlica, a i Livaja traži povratak u formu nakon što šest prvenstvenih utakmica zaredom nije zabio.

Zanimljiv će biti i ogled Mihaela Žapera i Darka Nejašmića, nekadašnjih suigrača, ali i dvojca koji se preselio u suprotni tabor. Najprije je Nejašmić, nakon što je i njega Jakobušić preselio u B momčad, otišao u Osijek, koji ga je otkupio za 1.1 milijun eura, da bi nedavno Žaper iznudio transfer u Hajduk, koji ga je prema neslužbenim informacijama platio okruglo milijun eura. Vidjet ćemo tko je bolje prošao...

Vidjet ćemo kako će se na Poljudu predstaviti i Kristijan Lovrić, koji je u dresu Gorice bio crna mačka za Hajduk, čak se najavljivalo njegovo preseljenje na Poljud ali je na koncu otišao u Osijek i od tada je upisao jedan poraz od Hajduka. I to bez učinka, za razliku od Gorice, za koju je protiv Hajduka zabio čak 8 golova i tri puta asistirao.

Na koncu, vidjet ćemo i ogled dvojice trenera, Leke koji ima sve tri pobjede nad Osijekom i sve tri nad Zekićem te Zekića, koji pak na klupi Osijeka ima pozitivan score protiv Hajduka, u 16 susreta slavio je sedam puta, pet puta remizirao a četiri puta je poražen. A u prošlosti je i on bio kandidat za klupu Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Dalmatinac1911th 22.10.2023.

    Leko ne može nositi ni torbu Dambrauakasu

  • Dravski smuđ 22.10.2023.

    Ako Osijek povede Hajduk neće preokrenuti.Sve je moguće danas.Od debakla Osijeka,remija pa čak i pobjede.

  • Antiblitvar. 22.10.2023.

    Veceras cjela Hrvatska uz Osijek !

Komentiraj...
Vidi sve komentare