Obavijesti

Sport

Komentari 32

Današnji derbi neće biti samo ogled Hajduka i Osijeka...

Današnji derbi neće biti samo ogled Hajduka i Osijeka...
8

Ovo neće biti samo ogled Hajduka i Osijeka koji se bore za ostanak, kao i povratak u vrh prvenstvene ljestvice, nego i ogled Livaje i Caktaša, Žapera i Nejašmića, Leke i Zekića...

VIDEO

Prvi ogled Hajduka i Osijeka u ovoj sezoni nudi pregršt zanimljivosti, intrigantnih detalja i pitanja na koje ćemo dobiti odgovor večeras iza 20 sati. Prije svega dobit ćemo odgovor na pitanje nastavlja li Hajduk ravnopravno utrku s Dinamom i Rijekom za vrh prvenstvene ljestvice, kao i odgovor je li se Osijek s novim trenerom sposoban priključiti toj borbi u kojoj trenutno zaostaje 5-6 bodova.

Pokretanje videa...

slavlje igrača hajduka nakon pobjede nad dinamom 01:44
Hajduk: Zaustavit ćemo prodaju pretplata kad ih bude 20.000
Hajduk: Zaustavit ćemo prodaju pretplata kad ih bude 20.000

Hajduk je trenutno drugi s bodom zaostatka ispred Rijeke i pet ispred Dinama koji ima dva susreta manje, a s 21 osvojenim bodom na drugom je najboljem učinku nakon deset odigranih kola. Od kad je lige 10 bolji su bili samo u sezoni 2013/'14, kada su pod vodstvom Igora Tudora skupili 22 boda. Iz tih vremena u postavi Hajduka i dalje su kapetan Lovre Kalinić i Dino Mikanović, a zanimljivo je kako su u istoj sezoni nastavili nizati dobre rezultate i zabilježili čak 18 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza.

Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju i preuzela vrh HNL-a

Niz je okončan porazom od Dinama na Poljudu, bila je to ona povijesna utakmica kada je Zdravko Mamić upao u svečanu ložu i isprovocirao sukob s Ivom Begom, kao i vrijeme "punog sjaja" HNL-a, dan kasnije su recimo Željko Širić i Neven Šprajcer prvi put osuđeni za afere koje su se nizale...

Najbolji strijelac te momčadi s 12 golova bio je Anton Maglica, koji se sezonu ranije upravo iz Osijeka preselio na Poljud.

- Meni se čini da je onu momčad krasilo zajedništvo, možda nismo imali toliko kvalitete i zvijezda kao ova momčad Hajduka, ali smo se borili jedan za drugoga i time nadoknađivali nedostatke. Ginuli smo jedan za drugoga svaku utakmicu i to se odrazilo na igrama i rezultatu – kaže nam Maglica, koji i dalje prati HNL i zna odnose snaga:

Zagreb: MAXtv, 1. HNL, 22. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk

- Igračima Osijeka nikad nije lako na Poljudu, uvijek je puno publike, uvijek Hajduk ima snažnu podršku, ali nije lako ni igraču Hajduka jer mora dokazati zašto nosi dres Hajduka i mora pobjeđivati. Bit će zanimljivo, Hajduk je dobro krenuo, malo su kiksali ali je vjerujem da će do kraja ostati u konkurenciji za naslov jer su ove sezone posložili sjajnu momčad. Bit će zanimljivo i kako će reagirati igrači Osijeka na novog trenera jer su po meni postizali lošije rezultate od očekivanih. Hajduk je favorit, ne samo u ovoj utakmici nego i za osvajanje prvenstva, pogotovo ako se Livaja vrati u prošlogodišnju formu.

Split: MAXtv 1. HNL, 32. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek

Današnji derbi nudi i ogled dvojice najboljih strijelaca, Marka Livaje s jedne i Mije Caktaša s druge strane. Podsjetimo se kako je upravo Caktaš s 19 postignutih golova bio najbolji strijelac Hajduka i HNL-a u sezoni 2018/19, te da je s 20 postignutih golova sezonu potom predvodio Hajduk, a s istim brojem golova u manje utakmica Antonio Mirko Čolak mu je odnio naslov najboljeg strijelca lige. Sezonu potom novi predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić poslao je Caktaša u B momčad i umjesto njega potom doveo Livaju, koji je nastavio tamo gdje je Caktaš stao i u zadnje dvije sezone premoćno osvojio naslov najboljeg strijelca i igrača Hajduka i HNL-a. Možemo zamisliti kakav bi to duo bio da su zaigrali skupa.... Caktaš je u šest ogleda s Hajdukom još uvijek bez gola i asistencije i sigurno će imati dodatni motiv na Poljudu, pogotovo jer ga čeka vruća dobrodošlica, a i Livaja traži povratak u formu nakon što šest prvenstvenih utakmica zaredom nije zabio.

Split: HNK Hajduk i NK Osijek sastali se u 34. kolu Prve HNL

Zanimljiv će biti i ogled Mihaela Žapera i Darka Nejašmića, nekadašnjih suigrača, ali i dvojca koji se preselio u suprotni tabor. Najprije je Nejašmić, nakon što je i njega Jakobušić preselio u B momčad, otišao u Osijek, koji ga je otkupio za 1.1 milijun eura, da bi nedavno Žaper iznudio transfer u Hajduk, koji ga je prema neslužbenim informacijama platio okruglo milijun eura. Vidjet ćemo tko je bolje prošao...

Vidjet ćemo kako će se na Poljudu predstaviti i Kristijan Lovrić, koji je u dresu Gorice bio crna mačka za Hajduk, čak se najavljivalo njegovo preseljenje na Poljud ali je na koncu otišao u Osijek i od tada je upisao jedan poraz od Hajduka. I to bez učinka, za razliku od Gorice, za koju je protiv Hajduka zabio čak 8 golova i tri puta asistirao.

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud

Na koncu, vidjet ćemo i ogled dvojice trenera, Leke koji ima sve tri pobjede nad Osijekom i sve tri nad Zekićem te Zekića, koji pak na klupi Osijeka ima pozitivan score protiv Hajduka, u 16 susreta slavio je sedam puta, pet puta remizirao a četiri puta je poražen. A u prošlosti je i on bio kandidat za klupu Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara