To je to što me zanima!

Danci pregazili Mađare i plasirali se u polufinale SP-a

Danci su muku mučili samo s Hrvatskom, gdje su jedva došli do boda, no sve ostalo bilo je odrađivanje posla. Kao i ovaj plasman u polufinale
Vidi originalni članak

Hrvatska je svoj put na SP-u završila na razočaravajućem devetom mjestu. Nismo ispunili svoj cilj, a to je četvrtfinale. No, uzbuđenja nimalo ne fali za rukometne sladokusce, a doznali smo i prvog polufinalista.

Danska se lakoćom obračunala s Mađarskom i prošla u polufinale, a tamo će u petak za finale igrati protiv pobjednika susreta Norveške i Španjolske. Ta utakmica otišla je u produžetke nakon što je Daniel Dušebajev zabio za 25-25 u posljednjoj sekundi. 

Danci su muku mučili samo s Hrvatskom, gdje su jedva došli do boda, no sve ostalo bilo je odrađivanje posla. Kao i ovaj plasman u polufinale. Najveći favorit za osvajanje prvenstva se postavio autoritativno od prve minute, već na poluvremenu bilo je 21-12 i bilo je svima jasno da će to biti nešto teži trening za njih. Na kraju su slavili uvjerljivih 40-23. 

Gidsel je utrpao čak devet golova, Pytlick je zabio sedam, a Kirkelokke šest. Nemoćne Mađare predvodio je Bodo sa šest golova. 

Danska je posljednjih godina preuzela vladarsku palicu od Francuza. Osvajali su Svjetsko prvenstvo 2019. i 2021. godine, a zanimljivo, posljednji poraz na SP-ima zadala im je baš Mađarska prije šest godina u Francuskoj u osmini finala. Ovaj put su im vratili s kamatama. 

Svjetski prvak će tako opet u borbu za medalje, no svima je jasno koji je njihov cilj. Osvojiti Svjetsko prvenstvo treći put zaredom i tako postati prva reprezentacija kojoj je to pošlo za rukom. Mikkel Hansen se nakon toga može komotno i umiroviti. Čovjek nema više što za osvojiti u karijeri. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 25.01.2023.

    ajmo po povijest i zlato

  • Jakka 25.01.2023.

    Madarska laka konjica

  • ChandlerBing4 25.01.2023.

    A sta su Norvezani izgubili to nisu istine. Znaci lik vraca loptu nazad umjesto da ide prema golu, put prema golu cist i jasno cim je nazad kreno oduzeli loptu pasivna igra. A da je krenuo prema golu cak i da je promasio ovi ne bi stigli zabiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare