Danci pregazili Mađare i plasirali se u polufinale SP-a | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 9

Danci pregazili Mađare i plasirali se u polufinale SP-a

Danci pregazili Mađare i plasirali se u polufinale SP-a

Danci su muku mučili samo s Hrvatskom, gdje su jedva došli do boda, no sve ostalo bilo je odrađivanje posla. Kao i ovaj plasman u polufinale

VIDEO

Hrvatska je svoj put na SP-u završila na razočaravajućem devetom mjestu. Nismo ispunili svoj cilj, a to je četvrtfinale. No, uzbuđenja nimalo ne fali za rukometne sladokusce, a doznali smo i prvog polufinalista.

Danska se lakoćom obračunala s Mađarskom i prošla u polufinale, a tamo će u petak za finale igrati protiv pobjednika susreta Norveške i Španjolske. Ta utakmica otišla je u produžetke nakon što je Daniel Dušebajev zabio za 25-25 u posljednjoj sekundi. 

Danci su muku mučili samo s Hrvatskom, gdje su jedva došli do boda, no sve ostalo bilo je odrađivanje posla. Kao i ovaj plasman u polufinale. Najveći favorit za osvajanje prvenstva se postavio autoritativno od prve minute, već na poluvremenu bilo je 21-12 i bilo je svima jasno da će to biti nešto teži trening za njih. Na kraju su slavili uvjerljivih 40-23. 

Preliminary Round - Denmark v Belgium

Gidsel je utrpao čak devet golova, Pytlick je zabio sedam, a Kirkelokke šest. Nemoćne Mađare predvodio je Bodo sa šest golova. 

Danska je posljednjih godina preuzela vladarsku palicu od Francuza. Osvajali su Svjetsko prvenstvo 2019. i 2021. godine, a zanimljivo, posljednji poraz na SP-ima zadala im je baš Mađarska prije šest godina u Francuskoj u osmini finala. Ovaj put su im vratili s kamatama. 

Svjetski prvak će tako opet u borbu za medalje, no svima je jasno koji je njihov cilj. Osvojiti Svjetsko prvenstvo treći put zaredom i tako postati prva reprezentacija kojoj je to pošlo za rukom. Mikkel Hansen se nakon toga može komotno i umiroviti. Čovjek nema više što za osvojiti u karijeri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner