To je to što me zanima!

Danci rasturili u biciklizmu, ali su 'varali'!? 'Kinezio traka im je dala prednost u aerodinamici!'

Rasturili su u kvalifikacijama i izborili plasman dalje u Tokiju te su srušili olimpijski rekord, ali danski biciklisti našli su se usred skandala. Naime, na obje su potkoljenice četvorica biciklista imali moguća 'pomagala'
Vidi originalni članak

Svaki od četvorice biciklista ima istu ozljedu na obje noge koja zahtijeva 'medicinsku traku' na potkoljenicama, a slučajno je to na mjestu gdje im daje prednost u aerodinamici, napisao je bivši olimpijac Chris Boardman nakon što su Danci srušili olimpijski rekord s vremenom 03:45:014 u dvoranskom biciklizmu.

Proletjeli su Danci kvalifikacijama, ali nakon ovog tweeta mnogi su se zapitali kako je moguće da svi danski biciklisti imaju istu ozljedu jer je još 2019. donesena odluka o visina čarapa koje se smiju koristiti, a ovo je određena 'siva zona' jer postoji pravilo da nikakve takve 'stvari' ne bi smjele biti na vozaču ukoliko pomažu.

Danci se još nisu oglasili, a suci u Tokiju tek će pokrenuti istragu. Ima i onih koji gledaju drugu stranu medalje, a jedna od njih je i profesionalna biciklistica Lizzy Banks stala je u obranu Danaca.

- Ne vjerujem da se to kosi s pravilima jer ako ih pročitate, traka ne mijenja morfologiju vozača i traka nije deblja od 1 mm. Mislim da su Danci tri puta provjerili je li to u skladu s pravilima.

Britanci su se pobunili i žele da se Dance diskvalificira, a pitanje je što će odlučiti nadležni...

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Grgasaurus 04.08.2021.

    Varali si sa tim flasterima? Ako si sa time dobili na aerodinamici isto tiliko su onda dobli na kilaži

  • Prva proleterska_1_1 04.08.2021.

    Ako ništa ne smije biti zmeđu točno zakazane visine čarapa i dresa onda ništa ne smije biti između i gotovo ! Nema se tu šta razgovarati !

  • LUKACRI 04.08.2021.

    Mislim da drugi biciklist ima  gel u kosi , trebalo bi istrazit

Komentiraj...
Vidi sve komentare