To je to što me zanima!

Danci u polufinalu, Austrija do same završnice mučila 'furiju'

Domaćin je postao prva reprezentacija koja je osigurala polufinale EP-a svladavši Mađarsku 28-24. Španjolska je dobila Austriju 28-27, a Island Makedoniju 29-27
Vidi originalni članak

Makedonci, koje s klupe vodi hrvatski trener Ivica Obrvan, pružili su vrlo dobar otpor Islandu, ali na kraju je ipak u utakmici drugog kola drugog kruga sa 29-27 slavila momčad sa sjevera Europe.

Makedonija je bolje otvorila utakmicu i sve do 19. minute utakmice imala vodstvo, u nekim trenucima i tri gola razlike. Ipak, nakon toga Islanđani rade seriju 7-1 i prednost nose na svoju stranu.

Igrači Ivice Obrvana još u dva navrata do kraja utakmice stigli su do izjednačenja (posljednje u 40. minuti 18-18), međutim nisu uspjeli postići iznenađenje na kraju pa je Island osvojio dva boda.

Kod Islanda najbolji su bili Hallgrimsson i Sigurdsson sa šest golova, dok je kod Makedonaca tradicionalno najviše zabio Kiril Lazarov, sedam golova.

Island nakon četiri odigrane utakmice ima pet bodova. Makedonija je ostala na dva, ali i bez teoretske šanse za polufinale.

Španjolska muka s Austrijancima

Rukometaši Španjolske imali su velikih problema u susretu s Austrijom te su na kraju doslovno izvukli pobjedu s rezultatom 28-27.

Austrijanci su odigrali odličnu utakmicu predvođeni Dominikom Schmidom (6 golova), Maximilianom Hermannom (5) te Viktorom Szilagyijem (5). Imali su čak i posljednji napad u kojem su mogli do izjednačenja, ali ga nisu iskoristili, pa su Španjolci stigli nadomak plasmana u polufinale.

Španjolski junaci danas su bili Julen Aguinagalde sa osam te Joan Canellas sa sedam golova.

Danska u polufinalu

Danska je rutinirano sa 28-24 pobijedila Mađarsku i tako postala prva momčad koja je osigurala polufinale Europskog prvenstva. Do pobjede su ih vodili Mikkel Hansen i Thomas Mogensen koji su zabili po pet golova. Kod Mađara najbolji je bio Gergo Ivancsik sa šest golova.

Europsko prvenstvo, skupina 1:

  • Island – Makedonija 29-27
  • Španjolska – Austrija 28-27
  • Danska - Mađarska 28-24
  • Poredak: Danska 8, Španjolska 6, Island 5, Mađarska 3, Makedonija 2, Austrija 0
Idi na 24sata

Komentari 14

  • SpužvaBobSkockani_2 21.01.2014.

    Danci dobivaju sve bez problema, jedino me čudi Austrija,od kad oni imaju dobre igrače?

  • Marko1_1 21.01.2014.

    Lijepo je bit navijac,ali ja cu bit realan:Onim porazom od Francuza smo si vec zapecatili sudbinu...ako nekim cudom Svede i Francuzi ne namjeste tekmu u poluf. imamo 1% sanse protiv momcadi koja je objektivno bolja od nase+ima publiku+ima suce i nasi izgledi se znatno srozavaju.Ako nekim cudom i prodemo u finale bit cemo toliko istroseni da ce nas Francuska blago receno razbit,tj odma ce se odlijepit i drzat ce prednost.Nema drugih scenarija,zato je tekma sa Francuzima bila od prevelike vaznosti...nazalost izgubili smo i direktno ostali bez zlata!

  • strmi007 21.01.2014.

    Idemo,igramoooooooooooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare