Obavijesti

Sport

Komentari 14

Danci u polufinalu, Austrija do same završnice mučila 'furiju'

Danci u polufinalu, Austrija do same završnice mučila 'furiju'
1

Domaćin je postao prva reprezentacija koja je osigurala polufinale EP-a svladavši Mađarsku 28-24. Španjolska je dobila Austriju 28-27, a Island Makedoniju 29-27

VIDEO

Makedonci, koje s klupe vodi hrvatski trener Ivica Obrvan, pružili su vrlo dobar otpor Islandu, ali na kraju je ipak u utakmici drugog kola drugog kruga sa 29-27 slavila momčad sa sjevera Europe.

Makedonija je bolje otvorila utakmicu i sve do 19. minute utakmice imala vodstvo, u nekim trenucima i tri gola razlike. Ipak, nakon toga Islanđani rade seriju 7-1 i prednost nose na svoju stranu.

Igrači Ivice Obrvana još u dva navrata do kraja utakmice stigli su do izjednačenja (posljednje u 40. minuti 18-18), međutim nisu uspjeli postići iznenađenje na kraju pa je Island osvojio dva boda.

Kod Islanda najbolji su bili Hallgrimsson i Sigurdsson sa šest golova, dok je kod Makedonaca tradicionalno najviše zabio Kiril Lazarov, sedam golova.

Island nakon četiri odigrane utakmice ima pet bodova. Makedonija je ostala na dva, ali i bez teoretske šanse za polufinale.

Španjolska muka s Austrijancima

Rukometaši Španjolske imali su velikih problema u susretu s Austrijom te su na kraju doslovno izvukli pobjedu s rezultatom 28-27.

Austrijanci su odigrali odličnu utakmicu predvođeni Dominikom Schmidom (6 golova), Maximilianom Hermannom (5) te Viktorom Szilagyijem (5). Imali su čak i posljednji napad u kojem su mogli do izjednačenja, ali ga nisu iskoristili, pa su Španjolci stigli nadomak plasmana u polufinale.

Španjolski junaci danas su bili Julen Aguinagalde sa osam te Joan Canellas sa sedam golova.

Danska u polufinalu

Danska je rutinirano sa 28-24 pobijedila Mađarsku i tako postala prva momčad koja je osigurala polufinale Europskog prvenstva. Do pobjede su ih vodili Mikkel Hansen i Thomas Mogensen koji su zabili po pet golova. Kod Mađara najbolji je bio Gergo Ivancsik sa šest golova.

Europsko prvenstvo, skupina 1:

  • Island – Makedonija 29-27
  • Španjolska – Austrija 28-27
  • Danska - Mađarska 28-24
  • Poredak: Danska 8, Španjolska 6, Island 5, Mađarska 3, Makedonija 2, Austrija 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika