To je to što me zanima!

Dani 'trofej' Alves: 42 u vitrini, a 43. bi trebao stići 27. travnja

Desni bek francuskog PSG-a ovog je vikenda u Ligue one s Parižanima i matematički potvrdio naslov prvaka čime je postao apsolutni rekorder u osvojenim trofejima, a taj bi niz ubrzo mogao biti nastavljen
Vidi originalni članak

Dvije asistencije u pobjedi protiv Monaca (3-1) za još jedno veliko slavlje u bogatoj Brazilčevoj karijeri. Dani Alves (36) podigao je još jedan trofej i preuzeo vrh ljestvice najtrofejnijih nogometaša u povijesti od egipatske ikone Hossama Hassana.

Hassan je harao egipatskom ligom u dresu Ahly SC-a i Zamaleka te je skupio 41 naslov, ali od vikenda se može pohvaliti 'samo' time da je drugi najtrofejniji ikad. Sad gleda u leđa Alvesu koji je najviše trofeja osvojio u dresu španjolske Barcelone.

 Za 'blaugranu' je igrao od 2008. do 2016. godine. U njihovom je dresu odigrao 391 utakmicu, zabio 21 gol i podijelio 99 asistencija. Šest je puta bio prvak Španjolske, četiri puta podizao pokal Kupa kralja kao i španjolskog superkupa, a po tri je puta osvajao Ligu prva,a Uefin Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. 

Nakon toga otišao je u Juve i tamo ubrao još Serie A i talijanski Kup, da bi 'pod stare dane' harao u Francuskoj - pet trofeja. Prije je još osvojio tri trofeja s prvim mu profesionalnim klubom Bahijom, zatim pet sa španjolskom Sevillom te reprezentacijom Brazila s kojom ima četiri trofeja.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • fantom na bickilu 22.04.2019.

    Hahaha Dirk

  • lopovi od 1902 22.04.2019.

    Od 2007 do 2013 bez premca najbolji na svojoj poziciji... poslije do odlaska iz barcelone , obrambeno los... napadacki i dalje jako dobar, ali kao bek prvenstveno mora biti dobar u obrani... sigurno jedan od najboljih u povijesti na poziciji d beka...

  • 123gogo 22.04.2019.

    Kakva je zvjerka bio u barceloni, jedan od boljih na svojoj poziciji ikada, ako ne i najbolji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare