To je to što me zanima!

Danska lako s Argentinom, a Srbi pošteno namučil Poljsku

Danci su plasman u polufinale potvrdili uvjerljivom 31-24 (17-12) pobjedom nad Argentinom. Poljska je golom Bieleckog 11 sekundi prije kraja pobijedila Srbiju
Vidi originalni članak

Rukometaši Danske i Švedske kvalificirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u Švedskoj iz 2. skupine, u kojoj se neuspješno natjecala i Hrvatska. Šveđani su polufinale izborili 29-25 pobjedom nad Hrvatskom u prvoj utakmici nedjeljnog programa u Malmöu, dok su Danci plasman potvrdili uvjerljivom 31-24 (17-12) pobjedom nad Argentinom nakon toga u istoj dvorani.

U pobjedničkim su redovima najbolji bili razorni vanjski šuter Mikkel Hansen sa sedam, te krila Anders Eggert Jensen i Lasse Svan Hansen sa šest golova. Za ujednačene su "gauče" po tri gola zabili Ferro, Vidal i Carou.

U trećoj utakmici četvrtog kola 2. skupine, igranoj u Lundu, Poljska je pobijedila Srbiju 27-26 (10-11) golom Karola Bieleckog 11 sekundi prije kraja utakmice. Poljski izbornik Bogdan Wenta pri napadu svojih rukometaša 23 sekunde prije kraja pozvao je minutu odmora. Nakon akcije vanjske linije Poljaka lijevi vanjski igrač Rhein-Neckar Löwena pogodio je pobjednički gol sa svoje pozicije. U preostalih 11 sekundi Momir Ilić nije uspio izjednačiti.

Tomasz Tluczynski, desnokrilni igrač njemačkog Lübbeckea, bio je najbolji strijelac u pobjedničkoj momčadi s deset golova. Potrošio je 11 lopti. S druge je strane Marko Vujin zabio 11 golova iz 16 pokušaja.

Dok Šveđani i Danci u skandinavskom derbiju komotno mogu razigravati za prvo mjesto u skupini, ostale četiri momčadi čeka teška borba za raspodjelu preostalih mjesta. Treće i četvrto vodi u borbu za plasman od petog do osmog mjesta, a konačne pozicije od petoga do sedmog u olimpijske kvalifikacije.

Hrvatska u posljednjem kolu mora pobijediti Poljake želi li biti sigurna u treće mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • SALVATION 25.01.2011.

    Francuzi, koji su spoznali da imaju veliku reprezentaciju, svoje uspjehe temelje na poznatoj: "SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE". Nisam jedini koji sam zivčanio, psovao i vrijeđao KOPLJARA, GOLUZU, GOBCA. Ostalima ne zamjeram jer da bi repka DISALA KAO 1, Trener MORA BITI ODLIČAN PSIHOLOG I PEDAGOG (kao Lino) ALI I GAZDA (kao Kljun). Pod broj 2: Vazna je KOHEZIJA I KEMIJA između trenera i igrača i samih igrača na terenu i VAN TERENA. SVE navedeno TEŠKO je ostvariti kada je za trenera postavljen čovjek koji je zajedno IGRAO sa 5 najiskusnijih i najvaznijih rukometaša u repki. To su BALIĆ, BLAZ, VALČIĆ, VORI, ZRNIĆ. DOISTA, IMALI SMO ODLIČNU EKIPU; SPOJ ISKUSTVA I MLADOSTI. UZROK Balićevih grešaka je upravo GOLUZA, KOJI RUKOMETNOG JORDANA NAKON PAR GRESAKA NE PUŠTA DA IGRA 20 MIN..!!!! I FORSIRANJE KOPLJARA UMJESTO BUNTIĆA KOJI JEDINI IMA MUDA OPALITI PO GOLU.. No to vec i djeca znaju. DA bar prizna da je pogriješio....

  • Avatar 24.01.2011.

    Nisu baš uvjerljivo pobjedili, na kraju se tako cini al su Argentici bili stisnuli i onda suci daju vjetar Dancima i takav je kraj bio. Hrvatska je bolja od Šveđana jedno 6-8 golova al kad neznaju to pokazati na terenu.

  • emmyy 24.01.2011.

    Neznam kako netko može okriviti Balića za neuspjeh. Čovjeka bez kojeg nebi ni bili tu di jesmo, čovjeka koji je proglašen najboljim rukometašem svih vremena. Nije kriv on nego njegovi nesposobni suigrači (prvenstveno mislim na najnesposobnijeg rukometaša kojeg je zemlja ikad vidjela -KOPLJARA) koji ga ne mogu pratiti i jednostavno su prespori za njega. Kako netko može kriviti Balića a s dr. strane na svu silu guraju u igru Kopljara?? Tko je tu lud a to normalan?? Očito trebamo ponovno doseći samo dno, kao 2002., pa da opet krenemo sve iz temelja... Žalosno i jadno. Vrijeme istječe, pa tako i Baliću, Voriju, Zrniću, Lacu, i ostalim zvijezdama, koji neće moći igrati do pedesete! (nažalost) Ivano Balić - RESPECT!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare