To je to što me zanima!

Danski medij: Najveća tribina Maksimira mogla bi se urušiti

Nakon gotovo dvije godine 'vatreni' će igrati na stadionu kojemu se izruguje cijela Europa, a umjesto zatvaranja sektora s 3000 mjesta zbog Uefine kazne tamo će biti djeca
Vidi originalni članak

Maksimir je rasprodan za utakmicu Hrvatske i Danske u Ligi nacija, na tribinama bi se trebalo naći više od 24.000 gledatelja. Jedna tribina, ona istočna, zjapit će prazna, a tome su novinari danskog portala Ekstrabladet posvetili poseban tekst.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Najveća tribina stadiona Maksimir u Zagrebu zjapit će prazna kad se Danska sastane s Hrvatskom u Ligi nacija. Bolje je ne koristite jer postoji opasnost da se uruši. Ona se ne koristi više od dvije godine", objašnjavaju danski kolege.

Podsjetili su na snažan potres koji je pogodio Zagreb u proljeće 2020., izazvao veliku štetu u povijesnoj jezgri, ali i na više od 1900 zgrada koje su, kako pišu, "iz dana u dan postajale nenastanjive".

PREMIJERA NOVIH GARNITURA Hrvatska i Danska predstavljaju nove dresove na Maksimiru

"A nesreća je pogodila i drevni maksimirski stadion, koji je istočnu tribinu morao zatvoriti za gledatelje i proglasiti je privremeno neupotrebljivom jer postoji opasnost od urušavanja. Inače, ta tribina na stadionu može primiti najviše ljudi. Prije potresa moglo ga je koristiti više od 9500 ljudi, pa je ukupni kapacitet gledatelja s otprilike 35.000 pao na približno 26.000", piše Ekstrabladet.

NAVIJAČI U CENTRU ZAGREBA Danci stigli u Zagreb, na meniju hrana i pivo! 'Utakmica će biti sjajna, nama je ovo jeftin izlet'

Oko 1400 danskih navijača stiglo je u hrvatsku prijestolnicu i dobro se zabavljalo uoči utakmice uz glazbu, pjesmu i hektolitre piva.

- Već sam bio ovdje, ovi navijači znaju stvoriti divlju atmosferu, a to će ojačati Hrvate. Ali i mi uživamo igrati u takvom ambijentu - rekao je u najavi utakmice danski kapetan Simon Kjaer.

HNS je zbog rasističkog skandiranja na utakmici protiv Francuske na Poljudu kažnjen s 15.000 eura i zatvaranjem tribine s najmanje 3000 mjesta. No u savezu su odlučili iskoristiti mogućnost i pozvali djecu na taj dio stadiona, što će biti sektor sjevera gore. Na tom mjestu bit će transparent s tekstom #NoToRacism (ne rasizmu).

Idi na 24sata

Komentari 194

  • gagasniper1 23.09.2022.

    Crkva ne dopušta graditi stadion, Bozaniću, vrime je!

  • da aaaa 23.09.2022.

    Ruši ga odma treba putinu javit da baci koju kad nema nikoga

  • toby 22.09.2022.

    .ebal vas stadion

Komentiraj...
Vidi sve komentare