To je to što me zanima!

Paraolimpijada: Darko Kralj je uzeo srebro u bacanju kugle!

Stopostotni ratni invalid Darko Kralj osvojio je novu medalju za Hrvatsku. On je na Paraolimpijskim igrama osvojio srebro. Četiri godine prije u Pekingu bio je zlatni...
Vidi originalni članak

Hrvatska ima novu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu! Nakon brončane medalje Mihovila Španje, kolekciju je upotpunio Darko Kralj u bacanju kugle. Darko Kralj osvojio je srebro bacivši kuglu 14.21. To je bio hitac u prvoj seriji i hitac koji mu je donio srebro. Nedodirljiv je bio Danac Jackie Christiansen koji je kuglu bacio 18.16 metara. Bronca je pripala Britancu Aledu Daviesu koji je bacio 13.78 metara.

- Koljeno je izdržalo samo prvi hitac, a sve ostale me jako boljelo. No, dragi Bog me častio srebrom. To je nešto najljepše što sam mogao očekivati i sanjati. Ta medalja je za sav hrvatski narod, moj tim i ljude koji nas vole i podržavaju. Tri Hrvata, tri finala: to je nešto što se može samo poželjeti! - rekao je Kralj nakon osvajanja srebra.

Darko Kralj široj javnosti postao je poznat nakon zlata na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Stopostotni je ratni invalid. Teško je ranjen 1991. godine u Domovinskom ratu na bojišnici u Dalju. 

Liječnici su mu morali amputirati lijevu nogu. To ga nije spriječilo. Prvo je trenirao rukomet, a od 2004. počeo se baviti bacanjem kugle. Četiri godine kasnije nagrađen je zlatom, a osam godina kasnije i srebrom. Bravo, majstore!

Druga dvojica naših bacača kugle bili su peti i sedmi. Mladen Tomić svojim je hicem od 13 metara bio peti, a Josip Slivar bacio je kuglu 15.07 metara, što je, kad se pomnoži s njegovim koeficijentom invaliditeta, bilo dovoljno za sedmo mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • dinkamaja 01.09.2012.

    HEROJ U RATU, HEROJ U MIRU!

  • stemajzl 01.09.2012.

    sad tek vidjeh da je gospodin Kralj ranjen 1991. godine u Dalju. Zbog te činjenice mu se klanjam, skidam kapu i iskazujem apsolutni respect! Čovjek je pravi borac, junačko srce, i vidi se ta njegova borbenost i danas! Pravi Hrvat - NEMA PREDAJE! Svako dobro mu želim! I još puno puno uspjeha! Sretno lave!

  • POP19991999 01.09.2012.

    Svaka čast majstore, osvojiti nešto takvo,neprocjenjivo. Peking 2008. zlato, a sada London 2012. srebro. To još Hrvatska atletika nije imala, skidam kapu i divim ti se junače, upornost ti se isplatila tisuću puta. Samo naprijed. Čestitam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare