To je to što me zanima!

David Diehl: Na terenu psujem na hrvatskom

Prije karijere u NFL-u David Diehl najčešće je igrao košarku i njegovi su najveći uzori baš iz tog sporta - Toni Kukoč i Dražen Petrović
Vidi originalni članak

Kao i većina djece u Chicagu, tako je i David Diehl, unuk Lucije Šemanić s Krka i Ante Bekavca iz Lovreća, prve sportske korake napravio na košarkaškom terenu. Danonoćno je haklao s još i danas najboljim prijateljem - Tomislavom Pavljaševićem iz Tuzle. Iz tih dana ima i sportske uzore, Tonija Kukoča i Dražena Petrovića, a u 14. godini obojica su se prebacila na američki nogomet. Tomislav je odustao već nakon mjesec dana, a David se u “footballu” pronašao.
Sa 195 cm i 145 kg čistih mišića bio je stvoren za taj sport, 2003. “draftirali” su ga NY Giantsi. Te sezone proglasili su ga za najboljeg novajliju kluba. Nažalost, otac Jerry nije bio na Davidovu debiju u NFL-u. Umro je samo dan ranije.
- Prije svake utakmice pomolim se ocu, koji je preminuo 2003. - rekao je član novih prvaka NFL-a, koji je unatoč slavi ostao drag dečko. Njegov prijatelj iz djetinjstva Tomislav Pavljašević kaže da
Chicago i prijatelje nikad nije zaboravio. Često ode onamo i ide na mise u crkvu Sv. Jerolima, druži se najviše s Hrvatima, hrvatski govori odlično, što mu koristi i u igri.
- Na terenu psujem na hrvatskom. To mi je dobro jer me suci ne mogu razumjeti - kaže Diehl, kojem se još nije ispunila želja da napokon dođe u zemlju svojih bake i djeda.
- Svi moji prijatelji idu, a ja baš tad imam pripreme. Ali otići ću, jedva čekam vidjeti Split.   
Dotad će Hrvatsku “čuvati” jedino preko goleme “šahovnice” na lijevoj ruci. Kaže da mu je to tek jedna od devet tetovaža koje ima, ali daleko, daleko najdraža.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Hacker-ri 07.02.2008.

    Amer, Hrvatsku vidio nije a voli je vise nego 80% \"Hrvata\"

  • god of war 06.02.2008.

    naravno,zato jer na engkeskom nemožeš jebat Boga,nedlju,Gospu(Bož\'me oprosti)itd itd....

  • gmolak 06.02.2008.

    Ajde glupi američki nogomet.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare