To je to što me zanima!

Plenković: Ne mogu političari birati predsjednika HNS-a...

Premijer Andrej Plenković danas je primio predsjednika HNS-a Davora Šukera, no otkrio je kako razlog sastanka nije sporni penal u utakmici Cibalije i Dinama koji je naljutio koalicijske partnere HDZ-a, Most
Vidi originalni članak

Da vam budem iskren nisam stigao gledati utakmicu Cibalia - Dinamo. Jako volim sport, no nisam vidio taj detalj. Sastanak je organiziran neovisno o tom susretu. Kod mene su prije nekoliko dana bili i čelnici košarkaškog i vaterpolskog saveza... Riječ je kontinuitetu dijaloga, otkrio je Andrej Plenković u razgovoru za N1 razlog posjeta Davora Šukera Vladi.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza oko 11.30 stigao je u Vladu, a iako su se odmah pojavila nagađanja kako je glavni razlog posjeta bio sporni penal na utakmici Cibalije i Dinama koji je naljutio koalicijskog partnera HDZ-a, Most, premijer je to odbacio. No razlog posjeta i nije toliko daleko od teme suđenja u HNL-u.

- Mene zanima kvalitetan nogomet, kvalitetan sport, sigurnost svih onih koji dolaze na sporstka borilišta. Da uživaju u sportu, fair playu i onome čemu sport pridonosi - zdravlju - priča predsjednik Vlade koji nije mogao izbjeći ni pitanje o zahtjevu Mosta za ostavkama u HNS-u.

- Ne biraju ni Vlada ni sabor ni političke stranke vodstva sportskih saveza, to oni izabrani u HNS-u moraju rješavati. Nisam sklon instrumentiranju i politiziranju sporta. Sport trebaju voditi sportaši, to je moj čvrst stav i uvjerenje. Ovaj koncept u kojem Vranković vodi HKS, Bukić HVS, Šuker HNS je nešto čime možemo biti ponosni. Naravno da u okviru svakog saveza sve probleme treba rješavati, a oni koji se time bave, imaju taj zadatak - rekao je za Plenković.

Na sastanku je tema bila i organizacija kvalifikacijske utakmice s Ukrajinom (24. ožujka).

- Glavna intencija ovog sastanka je sigurnosna priprema za tu utakmicu, zato je sa mnom tu i ministar Orepić - zaključio je premijer.

Kako je predsjednik Vlade i najavio, na sastanku nije bilo ni riječi o ostavkama koje je Most tražio te o kontroverznom penalu. Isključiva i jedina tema, barem ako je vjerovati sudionicima sastanka, bila je organizacija utakmice s Ukrajinom.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • POTPEC 28.02.2017.

    Ne biraju, ali su zato večina tvojih istomišljenika su ti koji biraju i odlučuju, a koji nisu došli voljom naroda na to misto nego voljom tebe i takvih političata iz kradezea

  • vedrinho1 28.02.2017.

    Plenkovicu neces ni ti ni tvoja lopovska druzina jos dugo

  • mestar 28.02.2017.

    Hm, da politicari i politika ne bira predsjednika HNS? imali itko u Hrvatskoj na rukovodecem mjestu da nije clan neke politicke stranke. Priznajte da smo korumpirana drzava od predsjednika do cistacicice. Jedino tako se moze nesto promjenit, kad sami sebi priznamo da smo korumpirana drzava i da smo svi korumpirani od obicnih gradana do najvise i najodgovornije drzavne funkcije.Svaka cast iznimkama koji su zrtva te korupcije, pa se i oni neki snalaze kako znaju da samo da bi prezivili.Svugdje na svijetu ima korupcije, ali u drzavi gdje je korupcija postala normalno poslovanje, upravljanje i izvlaacenje novca ta je drzava dotakla dno dna.Zasto moras bit neciji da uspijes u takovoj drzavi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare