To je to što me zanima!

Davor Šuker: Njemačka je za mene ipak favorit Eura

Hrvatska može do polufinala, ali još nije na razini da joj to bude cilj, rekao je najbolji strijelac SP-a u Francuskoj za Süddeutsche Zeitung
Vidi originalni članak

Njemačka je za mene favorit za naslov prvaka, ali i Poljsku treba ozbiljno shvatiti, rekao je Davor Šuker u intervjuu njemačkom Süddeutsche Zeitungu. Pitali su ga, dakako, o ambicijama “kockastih”, razlici Njemačke i nas.
- Vidite, Nijemci su još borbena momčad, ali su dobili i modernu dimenziju. Zato su za mene favoriti. Hrvatska je također stalno na velikim natjecanjima, ali od 1998. nije prošla skupinu. Za nas je plasman jednak finalu. Nitko ne može reći da je cilj polufinale. Možemo doći daleko, ali to ne može biti primarni cilj. Ipak, zasad još ne vidim Prosinečke i Bobane u našoj reprezentaciji.
Istaknuo je našu snagu, ali...
- Budućnost je u srednjem redu. Tamo su Modrić, Kranjčar, Rakitić. Ne zaboravite i Eduarda, koji zabija 80 posto golova. Mladi igrači su najvažniji u hrvatskoj momčadi. Zato ona još nije stabilna - kazao je Šuker Nijemcima.

KAKO SE ZVAO ONAJ VAŠ?
Prisjetili su se Nijemci obiju utakmica protiv Hrvatske, na Euru 1996. i SP-u 1998. Čak su priznali da je Klinsmann za prekršaj na Euru mogao dobiti i crveni karton, da onda možda i ne bi pobijedili.
- Evo, vidite, a svi u Njemačkoj govore samo o tome kako je Slaven Bilić udario Ziegea dok je ležao na zemlji. A sjetite se kako je mene udario onaj vaš igrač 1998. kad je dobio crveni karton. Ne, ne mogu se sjetiti njegova imena, ali još nakon SP-a sam imao problema s tim koljenom. Kako se zvao? Wörns, kažete? Tako je, Wörns.

ŠUKER O LUKI MODRIĆU
On nije ništa lošiji od Diega. Odličan je igrač. Uskoro će zaigrati u Engleskoj ili Španjolskoj, mogao bi postati poput Zvonimira Bobana.

ŠUKER O HRVATSKOJ
Imamo vrlo zanimljivu momčad. Stariji igrači, poput Kovača ili Šimića, puni su samopouzdanja, a mladići Modrić, Kranjčar i Rakitić igraju vrlo moderno.

ŠUKER O ŽDRIJEBU
Drago mi je da smo Hrvati, a ne Rumunji. Zašto? Pa jeste li vidjeli u kojoj će skupini igrati Rumunjska?! A od naše skupine teško je bilo dobiti lakšu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • miro333 05.12.2007.

    smrade pokrij se ušima, ova sadasnja reprezentacija je 3 puta bolja od one 1998. i za toliko cemo mjesta bit bolje na europskom nego šuker onda na svjetskom!

  • prizemlje 04.12.2007.

    Živ i zdrav ti bio i hvala ti za puno dobroga kaj si napravio za repku ali Dao Bog da si precijenio Nijemce a NAS podcijenio...ako Bog da živi bili pa vidjeli

  • Hacker-ri 04.12.2007.

    iako ce uvijek bit car hrvatske repke i u golovima i u onom lobu Danskoj, mislim da je trebao ipak bit bar malo bahat :)... istina je ziva da od \'98 nismo skupinu prosli !

Komentiraj...
Vidi sve komentare