To je to što me zanima!

Debakl 'Gauča' u La Pazu: Bolivija im utrpala šesticu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Argentina već više od 50 godina nije doživjela ovako težak poraz kao ove srijede. Bolivija je u La Pazu pobijedila Maradoninu momčad sa 6-1
Vidi originalni članak

Nevjerojatnih 90 minuta su proživljavali argentinski nogometaši u La Pazu i ne može ih niti malo opravdati činjenice da se igralo na visokoj nadmorskoj visini. Diego Armando Maradona, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, je od dolaska na izborničku stolicu upisao tri pobjede u tri utakmice, te njegova momčad nije primila ni gol. Pobijedili su u prijateljskim ogledima Škotsku 1-0 i Francusku 2-0, a potom u kvalifikacijama Venezuelu 4-0. No, uslijedio je - debakl.
Obrana Argentine je odigrala katastrofalnu utakmicu. Joaquin Botero, strijelac triju pogodaka (ukupno ih u kvalifikacijama ima 8), te njegovi suigrači, su se poigravali u šesnaestercu gostiju, te je u nekoliko navrata vratar Argentine Juan Carrizo spašavao svoju momčad. Demichelis, Papa, Heinze i ostali obrambeni igrači Argentine bili su potpuno smiješni pored rastrčane i razigrane bolivijske momčadi koja je, uz šest golova, jednom pogodila prečku, te imala još nekoliko čistih šansi.
Jedini pogodak Argentina je zabila uz puno sreće. Lucho Gonzalez je više iz nemoći potegnuo sa 40-ak metara, a katastrofalno je reagirao domaći golman Arias od kojeg se lopta odbila u mrežu. Bio je to gol za 1-1, a prije toga je i Leo Messi propustio šansu za goste, što je bilo jedino pozitivno od njega tijekom utakmice. Nakon 1-1 uslijedila je domaća oluja, a od 67. minute je Argentina igrala s igračem manje nakon što je crveni karton zbog udaranja dobio Angel de Marija. No, tada je već bilo 5-1 za Boliviju, momčadi koja  je u dosadašnjih 11 utakmica osvojila tek 9 bodova, te je još uvijek pretposljednja na ljestvici.

KVALIFIKACIJE ZA SP, JUŽNA AMERIKA, 12. KOLO
BOLIVIJA - ARGENTINA 6-1 (Martins 11, Botero 33-11m, 54, 65, Rosa 45, Torrico 86 / Lucho Gonzalez 24)

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Siljota 02.04.2009.

    Svaka čast Maradoni, dok je igrao igrao je odlično. Ali kaj on misli da je vođenje repke zajebancija, još puno on mora učit da bi bio nekakav trener.

  • BERISLAE 02.04.2009.

    Pruži Diego ruku Chavezu,koji je budala kao i ti.

  • JAX 02.04.2009.

    ja sam gledao tu utakmicu bolivijci su se poigravali s argentincima

Komentiraj...
Vidi sve komentare