To je to što me zanima!

Debakl Indije: Afganistan je s rezervama slavio protiv Štimca. Čak 18 igrača je štrajkalo...

U dvije utakmice protiv Afganistana Indija, koju vodi Igor Štimac, osvojila je samo jedan bod. Ivnkovićeva Kina uvjerljvo pobijedila
Vidi originalni članak

Činilo se kao lagan posao. Naime, Afganistan je u prva dva kola primio 12 golova. Katar ih je pobijedio 8-1, a Kuvajt 4-0. I nije to sve, naime čak 18 igrača štrajka protiv saveza, pa su na jedvite jade uspjeli skrpati momčad. 

No, možda je bio motiv više jer su Afganistanci igrali kao im o utakmici ovisi život i u Guwahatiju, "gradiću" od milijun stanovnika, pobijedili Indiju 2-1. A, kao što smo rekli u uvodu, činilo se kao lagan posao, a potvrdu pretpostavki Štimac je dobio u 38.minuti, kad je Chhetri, 39-godišnji napadač, zabio iz penala za vodstvo.

I sve je izgledalo bajno za Indiju do 70. minute. Tada je Rahmat Akbari, veznjak gruzijskog Torpeda zabio za izjednačenje. A potpuni šok i preokret na stadionu Indire Gandhi, bivše indijske premijerke, čija je politička karijera završila atentatom koji su izveli Sikijski zavjernici, priredio je Muhammad Sharif, koji igra za "braću Churchill" ili  Churchill Brothers, klub u indijskoj ligi. 

I tako je Igor Štimac u drugoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostao na drugom mjestu s četiri boda, koliko ima i Afganistan. Vodeći Katar ima devet bodova, a četvrti Kuvaj tri. No, Kuvajt i Katar imaju utakmicu manje. 

Do kraja kvalifikacija Indija igra još dvije utakmice, obje u lipnju, protiv Kuvajta i Katra

Kina, koju vodi Branko Ivanković, kod kuće je pobijedila Singapur 4-1 i druga je u skupini, sa sedam bodova, iza Južne Koreje (10) te ispred Tajlanda (4) i Singapura (1).

Idi na 24sata

Komentari 5

  • David11111 27.03.2024.

    Ova bunker prevara nece vidit SP nikad ..indija sretna ak zadnji nebudu

  • User5566 26.03.2024.

    Stručnjak.

  • zorozimba 26.03.2024.

    Od talibana je izgubio?!?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare