To je to što me zanima!

Debitanti u Formuli 1 nisu blefirali prije kvalifikacija

Jenson Button osvojio je svoju četvrtu pole poziciju u karijeri, a Rubens Barrichello utrku će započeti s druge pozicije za mpmčad Brown GP
Vidi originalni članak

Vozači Brawn GP-ja doslovce su pomeli konkurenciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije u Melbourneu. Jenson Button osvojio je svoju četvrtu pole-poziciju u karijeri, a Rubens Barrichello utrku će započeti s druge pozicije. Bio je to najbolji debi jedne momčadi u Formuli 1 od 1970. godine i Tyrrella.
Button nije krio oduševljenje nakon izvrsnog rezultata:
- Posljednji mjeseci bili su nevjerojatno teški za ovu momčad. Skoro smo završili na ulici, a vidite nas sad: prvi startni red!
Ni četiri mjeseca ranije ista ta momčad bila je na rubu propasti nakon što je Honda odustala od Formule 1. Spasitelj se ukazao u liku genijalnog britanskog stratega Rossa Brawna. Button i Barrichello briljirali su tijekom zimskih testiranja, a kvalifikacije u Melbourneu su pokazale da njihova brzina nije bila blef.
Iznenađujuće brz bio je i trećeplasirani Sebastian Vettel u Red Bullu, a top 5 su upotpunili Kubica (BMW) i Rosberg (Williams).
Sasvim drugačije raspoloženje vladalo je u garaži aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona. McLaren je najavio nešto lošiji početak sezone, ali posljednje mjesto u kvalifikacijama baš nitko nije očekivao. Doduše, Hamilton je bio 15., ali je zbog neispravnog mjenjača bačen na samo dno poretka.
- Ne izgleda dobro, ali još nije sve izgubljeno. U utrci se svašta može desiti - tvrdi Hamilton.
Očekivanja nije ispunio ni Ferrari: Felipe Massa je bio sedmi, a Kimi Raikkonen tek deseti.

TOYOTIN BOLID NEREGULARAN
Zbog neispravnog stražnjeg krilca vozači Toyote Timo Glock i Jarno Trulli utrku će započeti iz zadnjeg startnog reda. Na treningu su bili šesti i osmi.

FERRARI I RED BULL POD SUMNJOM?
Momčad Williamsa optužila je Ferrari i Red Bull zbog navodnih nepravilnosti na bolidu. Britanci su kasnije iz nepoznatih razloga odustali od tužbe.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • choobra 28.03.2009.

    Ma nemoj Shady-što nije napisano nije zabranjeno!

  • Shady 28.03.2009.

    Nadam se da ce uskoro biti prihvaćena tužba protiv Brawna,Williamsa i Toyote jer to sto su oni uradili nije fer........

Komentiraj...
Vidi sve komentare