To je to što me zanima!

Dečki Slavena Bilića tako posebni, a opet tako dobri

Teško je uopće pronaći jednu momčad s toliko nesvakidašnjih nogometnih priča kao što je hrvatska reprezentacija. A tako je uspješna
Vidi originalni članak

Možda zato i jesu tako uspješni, baš zato što su toliko različiti od svih ostalih. Što nisu jednolični i dosadni, što očito svaki od njih ima jak “personality”. Neki od njih su skromni, neki (pre)temperamentni, neki obrazovaniji od prosjeka... Ima i umjetnika, ljubitelja dugih noćnih izlazaka, volontera. Sigurno svega toga zajedno imamo više no i u jednoj momčadi na svijetu.
Ali kad istrče na teren, barem su jednako toliko dobri koliko i posebni. I zasad su i izvan travnjaka i na njemu - teško pobjedivi.

SLAVEN BILIĆ - NAJMLAĐI, NAJMANJE PLAĆEN
O njemu se odavno gotovo sve zna - najmlađi je izbornik u Europi, najmanje plaćen od svih kolega iz svjetskog vrha. Zna se i da je roker, da piše pjesme i svira gitaru, da sin uvijek navija protiv njega. A još kad dodamo da ga tetovira gore spomenuti glasnogovornik...

DARIO ŠIMIĆ- REKORDER U KLUBU SJEDI NA TRIBINI
Ima najviše nastupa u reprezentaciji (95), igrao je na tri SP-ova, ovo će mu biti i treći EP. Također, triput je bio i u finalima Lige prvaka. Kod Bilića ne kiksa, ali u Milanu je najčešće na tribini.

DAVOR GAVRAN -NAJSVESTRANIJI GLASNOGOVORNIK
Davor Gavran novi je u ovom poslu, ali je zato majstor u tetoviranju, ima svoj bend u kojemu svira gitaru i piše pjesme.

ČAK ČETVORICI KAZNA ZBOG TURBO-FOLKA
Nema momčadi u kojoj neki igrač nije kažnjen zbog noćnih izleta do jutra. Ali Hrvatska ima čak četvoricu koji su napravili istu pogrešku - uživali u turbo-folku uoči važne utakmice.

UDARNI NAPADAČ GOVORI ŠEST JEZIKA
u Bilićevoj momčadi je i igrač koji ruši sve stereotipe o obrazovanju nogometaša. Govori njemački, talijanski, francuski, grčki i engleski. Jednako dobro “govori” i u šesnaestercu.

JOE ŠIMUNIĆ - HTJELI SU GA POSLTI NA PROMATRANJE
Imamo i stopera kojeg su u klubu gotovo proglasili ludim zbog stalnih isključenja, preporučili mu i psihološku pomoć. On je uvijek u svim kombinacijama, nezamjenji

VEDRAN ĆORLUKA - PJEVAO POGRDNU PJESMU SUIGRAČU
Kad ste čuli da je netko svom suigraču zapjevao “Svinjo debela” uz veliki osmijeh. A tako dobro surađuju na travnjaku.

NIKO KOVAČ - KAPETAN U POLITIČKOJ KAMPANJI
Jedni su ga podržali, drugi osudili, ali svi su se pitali - postoji li još jedan nogometni kapetan koji prije važne utakmice sudjeluje u spotu političke stranke? No zato je na terenu daleko od politike, igra, kako sam kaže, za sve stranke.



PROSINEČKI - KLANJAJU MU SE, A ON RADI BESPLATNO

Nemoguće je da u vrhunskom nogometu itko išta radi besplatno. A kod nas je izbornikov suradnik volonter. Iako je igrao u Realu i Barci, gdje mu se još klanjaju.




Idi na 24sata

Komentari 3

  • mayhem26 14.12.2007.

    Kažu Slaven Bilić je najmladji izbornik.E kad bi svi stavili mlade ljude koji razumiju moderni nogomet za izbornike prolazili bi puno bolje,al ne Engleska je uzela starkelju od 62 godine za izbornika,pa če im opet vrag biti kriv kad popuse od nas.

  • turky 14.12.2007.

    malo nas je al nas ima!

  • Hacker-ri 14.12.2007.

    bas smo lud narod :) ali i NAJJACI

Komentiraj...
Vidi sve komentare