To je to što me zanima!

'Deda' Scholes izvukao je United u gradskom derbiju

Derbi Manchestera Uniteda i Cityja u 35. kolu Premiershipa završio je pobjedom gostujućih 'vragova' i to golom Paula Scholesa u 93. minuti
Vidi originalni članak

Igrala se posljednja minuta sudačke nadoknade. Sir Alex Ferguson više nije mogao stajati. Sjeo je i već se pomirio s gubitkom naslova. Čak je krenuo polako prema svlačionici. No onda je zastao, okrenuo glavu i vidio Evru kako juri lijevom stranom. Francuz je centrirao, a Paul Scholes glavom zabio za pobjedu u gradskom derbiju. Visoko je skočio Alex Ferguson i stao ljubiti svoje pomoćnike. Paul Scholes je zabio u njegovo, “Fergijevo vrijeme”, kako su Englezi prozvali sudačku nadoknadu, aludirajući na to kako Manchester United najviše golova zabija upravo u tim trenucima.
- Iskreno, mislio sam da je utrka za naslov izgubljena. Ali, nije prvi put da mi rješavamo utakmicu u trenucima kad svi misle da je završena. To me držalo živim - rekao je na kraju susreta branič Patrice Evra. 
Paul Scholes cijelu je karijeru proveo u Manchesteru. S Alexom Fergusonom već je 16 godina. Nekoliko dana prije gradskog derbija produžio je ugovor na još godinu dana. Klubu je vratio na najbolji način. To mu je 149. gol u dresu Manchester Uniteda.
- Mislim da bi s remijem naslov slobodno mogli predati Chelseaju. Ovako, još ništa nije riješeno. Mi ćemo do kraja prvenstva pobijediti sve utakmice i čekati kiks Chelseaja - rekao je junak derbija.
Roberto Mancini tužno je gledao u travnjak dugo nakon utakmice. Pobjedom, ili barem bodom, još bi se više približio četvrtoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, natjecanju u kojem Manchester City još nikad nije nastupio. Smatra da nije zaslužio izgubiti.
- Tražio sam od igrača da još više pritisnu Manchester. Išao sam na pobjedu, ostao sam bez ičega - kratko je rekao nakon utakmice Roberto Mancini.

MAN. CITY JE TRPIUT OVE SEZONE GUBIO U NADOKNADI

U prvom susretu sezone Manchester United pobijedio je gradskog rivala golom Michaela Owena u šestoj minuti sudačke nadoknade. Zatim su ova dva kluba igrala u četvrtfinalu engleskog Liga kupa. United je prošao dalje golom Waynea Rooneya u drugoj minuti sudačke nadoknade. Upravo stoga čudi kako je obrana Cityja, znajući da je United najopasniji u posljednjim sekundama, ostavila Scholesa samog.
- To vam je nogomet. Mislim da smo bili bolji tijekom cijele utakmice, a kad je Scholes zabio, pao mi je mrak na oči. Bio sam strašno ljutit, ali to je kod mene uvijek pozitivna ljutnja - rekao je trener Manc. Cityja.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • JASMIN3 17.04.2010.

    Bljak! Uh, što ne volim vragove.... :(

  • Sony Anderson 17.04.2010.

    hebem ti mancinija i njegov nunker to neka igr u šugavoj italiji, kad danas city nije dobio ovaj ranjeni united nikad neće

  • Josip25 17.04.2010.

    Ne volim United, bit ce mi zanimljivo gledati kada crvene vragove budu izbacili u nizi rang takoder i liverpool.

Komentiraj...
Vidi sve komentare