To je to što me zanima!

Déjà vu! Sve je isto k'o i lani: Vešović zabio i okrenuo susret

KOINCIDENCIJA Lani je Rijeka gubila na poluvremenu no ušao je Marko Vešović, zabio jedini gol u sezoni i donio pobjedu. Sad je opet ušao, opet zabio i opet 2-1 za Riječane na Poljudu
Vidi originalni članak

Igrali su na četiri stadiona, vodilo ih je pet trenera, ukupno 15 utakmica, 370 dana bez postignutog gola i 1.495 dana bez pobjede, crna je statistika Hajduka u jadranskim derbijima. Napokon su Splićani postigli gol, ali “nula” se nastavlja i nakon jučerašnjeg ogleda s Rijekom.

- Nogomet zna biti nepravedan, ne pobjedi uvijek bolji, a ovo je bila baš takva utakmica - kazao je Damir Burić, čiji su igrači u prvom dijelu držali goste u šaci te poveli golom Tina-Svena Sušića, kojemu je opet asistirao vrijedni Ivan Mastelić.

- Nikada neću prežaliti ovu utakmicu. Pobjedu smo doslovno imali u džepu. Kad je Rijeka u pitanju, ovo bih već mogao nazvati poljudskim prokletstvom - dodao je ponajbolji u redovima Hajduka Ivan Mastelić.

Rijeka je do pobjede stigla na krilima Kekovih zamjena, prvi gol postigao je Vešović, a za drugi je Gavranoviću asistirao Matei. A jedan i drugi tek što su ušli u igru. Rijeka je tako ostala u utrci za naslov prvaka s Dinamom, za kojim ponovno zaostaju četiri boda.

- Ne predajemo se do kraja. Imamo bodova više nego ikad u povijesti. Bliže smo i Dinamu nego ikad, tu smo, živi, dišemo, radimo, mučimo se... Treba reći da nije Rijeci bilo lako smjestiti se između Dinama i Hajduka. Rijeka je sada moć na koju svi moraju računati - istaknuo je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Susret su obilježila i dva sporna detalja. Duel Tudora s Ristovskim te igranje rukom Vešovića u kaznenom prostoru Rijeke, koje je sudac Fran Jović procijenio nedovoljnim za kazneni udarac.

- Nemam komentara, samo ću se nasmijati - najprije je kazao Fran Tudor, ali ipak nije izdržao.

- Da je sudac dosudio penal na meni kod 1-0 za nas, mogli smo otići s većom prednošću na odmor. Onda opet u drugom dijelu, da je dosudio tu ruku Vešovića... Ma, frustriran sam i tužan, kao i cijela momčad, ne mogu vam ništa više reći...

Ako je to navijačima Hajduka kakva satisfakcija, Burić je na teren opet izveo ‘dječji vrtić’. Momčad s čak šestoricom golobradih mladića, Grbićem, Bašićem, Kalikom, Vojkovićem, Tudorom i Mastelićem, a kasnije je ušao i Šimić. S druge strane, najmlađi igrač u Kekovoj početnoj postavi bio je Leonard Žuta, koji će u kolovozu proslaviti 24. rođendan.

Matjaž Kek je, dakle, i nakon četiri godine neporažen u jadranskim derbijima, a Hajduku, iskreno, malo vrijedi Sušićev četvrti gol u tri utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Pobotchnick Leeyoobo 25.04.2016.

    nekad sam jedva čekao ponedjeljak da vidim nove žalbe šjor marina, a sad samo burić kmeči. on je ipak amater za andabakovog hotelijera.

  • bbbbbrrrrr 25.04.2016.

    solidni trening Rijeke protiv propalog hajduka..kao i uobičajeno naravno...

  • ime korisnika 25.04.2016.

    haha šta je Hahdukovci sad vas Rijecani šprdaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare