To je to što me zanima!

Denizlispor predstavio novog trenera jednom riječju: Žuti...

Nekadašnji hrvatski nogometaš i bivši izbornik reprezentacija BiH i Azerbajdžana stiže u klub koji je prošle sezone završio na 14. mjestu s tri boda više od Kayserispora.
Vidi originalni članak

Ove je sezone Prosinečki na klupi Kayserispora bio 19 utakmica u kojima je pobijedio šest puta, pet je puta bilo neriješeno, dok je izgubio osam puta sa osvojenih 1.21 bodom u prosjeku. Zahvaljujući odluci za 'zelenim stolom' ostao je u elitnom rangu turskog nogometa, ali to nije bilo dovoljno klubu iz ponora tablice da zadrži legendarnog hrvatskog nogometaša Roberta Prosinečkog na svojoj klupi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Proslava rođendana u Turskoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ništa za to, nema problema. Robi je samo pokucao na druga vrata i dobio posao. Ne, ne radi se o Trabzonsporu koji, je objavio da će ih u novoj sezoni s klupe voditi Eddie Newton koji je završio sezonu nakon što je prethodno ekipu napustio Huseyin Cimsir. Nova turska destinacija za Prosinečkog je -  Denizlispor.

Nekadašnji hrvatski nogometaš i bivši izbornik reprezentacija BiH i Azerbajdžana stiže u klub koji je prošle sezone završio na 14. mjestu s tri boda više od Kayserispora.

Novi ga je klub predstavio onako kako se predstavljaju samo pravi velikani, jednom riječju -Žuti. 

A tko je novi klub Roberta Prosinečkog? 

Dinizlispor je klub iz Denizija, velikog grada na jugozapadu Turske. Nadimak im je "pijetlovi", a osnovani su prije 54 godine. Ove su se sezone bili vratili iz druge u prvu ligu, ali i to je bilo podosta klimavo. Ipak, ostali su u elitnom društvu, ali sa željom za pronalaskom novoga trenera. Kako Žuti nije produžio dogovor sa svojim, sada već, bivšim klubom, bila je to sjajna prilika za "pijetlove". 

Najveći uspjesi u povijesti kluba su im dva peta mjesta uz dva europska izleta.

U prvom 2001. igrali su romantičarski Intertoto Kup i ispali od zeničkog Čelika, pa su 2002./2003. bili hit klub Kupa UEFA - prošli su Lorient, Spartu Prag i Lyon, pa su ispali od Porta Josea Mourinha, kasnijeg pobjednika natjecanja.

Najpoznatiji igrači trenutačno su im bivši igrač Ajaxa i PSV-a Ismail Aissati i kapetan Hugo Rodallega, napadač s iskustvom iz Engleske i s 44 nastupa za Kolumbiju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare