To je to što me zanima!

'Derbi della Dinamotiva': Stižu najlakši bodovi sezone za plave

U dosadašnja 23 ‘gradska derbija’ Dinama i Lokomotive nemoguće se nije dogodilo. Može li sad, kad je Dinamo na minus šest od Rijeke? Dinamo dočekuje mlađu sestru od 15 sati...
Vidi originalni članak

Gledao sam Lokomotivu i uživo i na televiziji, to je solidna momčad koja može pobijediti svakoga u HNL-u, ispalio je trener Dinama Ivajlo Petev. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No statistika i zdrav razum bi dodali - da, svakoga osim Dinamo. Tko zna, možda je stvarno moguće da jednoga dana mlađa sestra uzme sva tri boda starijem bratu, ali ajmo to okrenuti na, recimo, kladioničarsku perspektivu...

Tko bi u Hrvatskoj, u trenutku kad je Dinamo šest bodova iza Rijeke, spreman uložiti i jednu kunu na poraz Dinama u sudaru s Lokomotivom? Odgovor je, lako je za pretpostaviti - baš nitko.

- Znamo što nas čeka, neće to biti lagana utakmica - još je jedna od rečenica koje je izrekao Petev pokušavajući uvjeriti sve oko sebe da ovo je ovo utakmica kao svaka druga.

Nije, naravno, bugarski trener baš toliko neupućen u hrvatske prilike. Zna i on da je u dosadašnja 23 međusobna okršaja Dinama i Lokomotive klub iz Maksimira pobijedio 22 puta, a da je onaj jedan remi stigao u fazi sezone kad su “modri” već osigurali naslov. Ne, Petev je jednostavno u situaciji da mora nekako najaviti utakmicu koja slijedi, pa je preuzeo šprancu koju su koristili i njegovi prethodnici. Teška utakmica, Lokomotiva je dobra, moramo biti na sto posto...

Iako, realno, najbliže tih sto posto je Dinamov učinak u onome što bi Talijani zvali “derby della Dinamotiva”, utakmici koju mnogi smatraju personifikacijom svega što nije baš najnormalnije u hrvatskom nogometu.

Jer, koliko god se u Maksimiru i na Kajzerici ljutili na teze da se ovdje zapravo radi o dvije momčadi istoga kluba, samo će najveći naivci povjerovati da je Lokomotiva samostalan klub koji ničime nije vezan uz Dinamo. 

A kad je tako, definitivno nije normalno da su i jedni i drugi u istom rangu natjecanja, da se natječu za iste trofeje... Iako, možda će već danas oko 16.45 sve ovo pasti u vodu, možda Lokomotiva pobijedi, a Rijeka ode na plus devet.

Vjerujete li u to?

1 bod Lokomotive

U dosadašnja 23 ogleda “u igri” je bilo 69 bodova - do sad je Dinamo osvojio 67, a Lokomotiva samo jedan

40 žutih kartona

Na utakmicama ove dvije momčadi u prosjeku suci daju tek 1,7 žutih kartona

111 transfera

U zadnjih devet godina ova dva kluba rade 12,3 transfera godišnje

Idi na 24sata

Komentari 189

  • perobao 11.12.2016.

    A naslov dela pizdalina

  • the.king 11.12.2016.

    Golcina Soudania

  • benitooo 11.12.2016.

    Lakrdija u akciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare