To je to što me zanima!

Derbi Dinama i Hajduka je među 20 najvećih u svijetu

Vječni derbi između dva najveća i najpopularnija kluba u Hrvatskoj. Utakmica je obilježena gotovo mržnjom, piše u opisu utakmica Dinama i Hajduka
Vidi originalni članak

Derbi nije samo obična utakmica, derbi je ono najbolje što neki susret može ponuditi na državnoj ili internacionalnoj razini. Utakmice su to obilježene velikim nabojem zbog rivalstva koje je pokrenuto zbog lokacije klubova, animoziteta ili vjere, zbog veličine klubova... Američki sportski portal bleacherreport.com dao je svoj izbor 20 najvećih nogometnih derbija na svijetu. Među njima se našao i hrvatski derbi između Dinama i Hajduka.
'Vječni je to derbi između dva najveća i najpopularnija kluba u Hrvatskoj. Utakmica je obilježena gotovo mržnjom. Niko Kranjčar u nedavnoj je povijesti igrao za oba kluba, iz Dinama je prešao u Hajduk', piše portal.
Od najvećih derbija nabrojani su i oni između Real Madrida i Barcelone, Liverpoola i Manchester Uniteda te Milana i Intera. Na popisu je i srpski derbi Crvene Zvezde i Partizana.

POPIS OSTALIH NAJVEĆIH DERBIJA NA SVIJETU:

Celtic - Rangers, Galatasaray - Fenerbahče, Borussia D. - Schalke, Benfica - Porto, Liverpool - Everton, Boca Juniors - River Plate, Olympiacos - Panathinaikos, Flamengo - Fluminense,
Roma - Lazio, Arsenal - Tottenham, Benfica - Sporting L.,
Dinamo B. - Steaua, PSG - Marseille, Al Ahly - Zamalek, Ajax - Feyenoord

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Milanista_Zagreb 20.09.2010.

    http://bleacherreport.com/articles/459872-top-20-greatest-football-derbies-in-the-world evo ga :))

  • vedran_zgb 20.09.2010.

    Rudeš - Lučko?!

  • vedran_zgb 20.09.2010.

    Zvezda - Partizan...to mislim da je moralo bit ovdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare