To je to što me zanima!

Derbi začelja: Gomila grešaka i golman koji se sklanja od lopte

Australci, koji su iz svog džepa platili dolazak na SP, zadnja su momčad turnira. Bahrain, iz čijeg se autobusa šire neobični mirisi, pobijedio je u borbi za 23. mjesto
Vidi originalni članak

Kako je doći na ovakav turnir i znati da ćeš vjerojatno izgubiti sve utakmice, pitali smo Ognjena Matića, australskog reprezentativca rođenog u Splitu, uoči okršaja s Hrvatskom.

- Imamo mi svoj cilj - odgovorio je Ognjen pa i naveo koji je to cilj:

- Želimo pobijediti u barem jednoj utakmici ovdje u Švedskoj.

Znao je odmah i gdje je šansa.

- Bahrain! S njima ćemo se vjerojatno susresti u drugom krugu.

I bio je u pravu. Australija se doista susrela s Bahrainom u drugom krugu, i to u "derbiju začelja". Dvije egzotične reprezentacije u nedjelju su se borile za 23. mjesto. Pretposljednje. I Australci svoj cilj nisu uspjeli ispuniti. Već na poluvremenu gubili su osam razlike, u nastavku se uspjeli vratiti na minus pet, ali ipak izgubili 33-23.

- Vjerojatno nikad nisam igrao protiv slabije momčadi, ali dečki su zaista simpatični - rekao je Blaženko Lacković nakon naše pobjede 42-15 s drugom postavom.

I baš zato čovjeku bude žao što nisu slavili barem u toj zadnjoj utakmici. Naši Musa i Matulić poigravali su se sa simpatičnim protivnikom, jednako kao i svi ostali na ovom SP-u. U prvom krugu u prosjeku su gubili 20 razlike, a u razigravanju za poredak od Čilea 29-21.

I na kraju od Bahraina, još jedne zanimljive reprezentacije. Svjedoci kažu da im je autobus bio pun dima na dolasku pred službeni hotel u Malmöu, a mirisi koji su se širili navodno su bili malo egzotičniji od onog koji imaju cigarete... Ali možda su i svjedoci u krivu, teško je provjeriti.

Priča o australskom odricanju poznata je od početka prvenstva. Svaki igrač dao je svojih 25.000 kuna i uzeo neplaćeni godišnji da bi mogao na Svjetsko prvenstvo. I baš je šteta što nisu mogli više napraviti ni protiv Bahraina. U utakmici koja je bila na razini... Ajde, hrvatske druge lige. Ako ćemo biti široke ruke u procjeni. Tu se vidi "milijun" pogrešnih dodavanja, lopte ispadaju iz ruku na sve moguće načine, a australski golman čak i odustane od branjenja bahrainske kontre. Što će, ionako se to ne može obraniti...

- Došli smo do kraja puta, bio je ovo za nas težak turnir. Ali imamo mladu momčad kojoj treba podrška i puno rada. Imamo jako puno talenata i mladih igrača u Australiji koji čekaju da uđu u momčad. Ali treba nam podrška Europe, Istoka i IHF-a jer misllim da je pojava Australije na SP-u dobra za rukomet. Samo uz tu podršku možemo jednog dana postati 'handball powerhouse' - rekao je australski izbornik Taip Ramadani.

I da ne zaboravimo na kraju, imali su Australci još jedan cilj.

- U svakoj utakmici pokazati 'australian spirit' - lijepo je to rekao Ognjen Matić.

A u tome su i uspjeli. Barem u tome. Svaka im čast, pravi su sportaši...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • davorg 23.01.2011.

    ludi bahreinci se docepali hašiša :))))))))

  • rođo rođin1 23.01.2011.

    ma koja bi mi bili nacija kad se nebi znali samo ovako lijepo nasprdat snekim.nama večeras svedi nude pobjedu 9-10 min.prije kraja,samo što nisu rekli uzmite i mi ne iskoristimo.dobro si rekao hemerfol za dvije tri godine.....

  • sbmomak 23.01.2011.

    bolje i australija nego mi, kao glavni favoriti pa izgubili svaku ozbiljniju utakmicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare