To je to što me zanima!

Deset godina kasnije još uvijek smo bolji od "Elfa"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
I jedna i druga pobjeda su posebne. Teško ih je usporediti, ali ipak se može. Suparnik je jednako moćan i velik, uvijek favorit - Njemačka
Vidi originalni članak

Pričati koja je pobjeda veća, svatko će imati svoje mišljenje. Ona otprije deset godina je bila posebna, jer je bila prva takva velika i donijela je polufinale. ova je, pak, posebna jer je bila neočekivana. Ali, usporediti 1998. i 2008. ipak se može, suparnik je jednako moćan, uvijek favorit - Njemačka.

POBJEDA PROTIV NJEMAČKE 1998. U LYONU
1) Hrvatska je tada vjerovala u tu jaku reprezentaciji, nakon pobjede nad Rumunjskom, Nijemce nismo dočekali kao "nadljude". Samopouzdanje je bilo veliko, neki su znali pričati i o naslovu prvaka.
2) Poveli smo 1-0, imali smo i igrača više kad je isključen WÖrns. No, Nijemci su tada bili puno opasniji nego u četvrtak, čak su dominirali, a Ladić je spašavao. Završilo je 3-0, ali moglo je biti i drugačije.
3) Ćiro Blažević imao je takvu momčad da si je mogao dozvoliti da Prosinečkog ostavi na klupi, a i i izostanak Bokšića uspio je nadoknaditi sjajnim Vlaovićem.
4) To je ipak bila utakmica u kojoj smo imali što izgubiti, poraz bi značio oproštaj od SP-a. A vodila nas je i želja za revanšom zbog nepravednog poraza na Euru 1996.
5) Ona je Njemačka bila aktualni europski prvak, ali je to bila momčad, čijih je većina igrača bilo na kraju karijere. Kao Matthäus, Hässler, Kohler, Möller, Bierhoff.

UKUPNA OCJENA 9

Velika pobjeda, koja je u tom trenutku bila jedan od najvećih dostignuća hrvatskog sporta u povijesti. Ali, gledajući s desetogodišnje distance ipak je manje neočekivana nego ova na Euru

POBJEDA PROTIV NJEMAČKE 2008.GODINE U KLAGENFURTU

1) Nakon utakmice s Austrijom, većina ni u snovima nije mislila da možemo odigrati takvu utakmicu, da igrači u samo tri dana mogu postati jedna sasvim drukčija momčad.
2) Pobijedili smo ih taktikom, njihovim najjačim oružjem. Igrali smo njemački strpljivo i učinkovito, trkački savršeno.
3) Bilić je bio pod pritiskom, mnogi su mu sa strane suflirali kakvu momčad sastaviti. Znao je da će ispasti tašt i uobražen, ako pogriješi, ali on je odlučio po svome.
4) Bez Eduarda smo slabiji nego 1998. bez Bokšića, za njega je nemoguće pronaći zamjenu. No, i takvi oslabljeni, odigrali smo kao da Eduarda nikad nismo ni imali.
5) Ova Njemačka treća je na svijetu, momčad koja ima igrače na vrhuncu karijere poput Ballacka, Lahma, Klosea, svjetske klase.

UKUPNA OCJENA 10
Veličanstvena pobjeda, u okolnostima koje su se događale prije utakmice spada u sferu "vjerovali ili ne". A dobili smo i potvrdu da su neki igrači ipak sposobni za velike stvari

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Filip 3 13.06.2008.

    ovo je fantastično! kakva pobjeda! samo da budemo PRVI i idemo na tursku ili češku! samo da se ne zamislimo pa da ne izgubimo od poljaka jer bi postojala mogućnost da budemo drugi pa da idemo na portugal. to bi bio peh. samo ne to. idemo do kraja!! MORAMO BITI PR(A)VI!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare