To je to što me zanima!

Deset Hrvata ostalo je utrci za LP: Tko će ove godine osvojiti?

U Ligi prvaka ostalo je 16 momčadi, a u njima je deset naših igrača -većina u favoritima za naslov. Ostaje li trofej kod Modrića i Kovačića ili je opet red na Rakitiću? Ne smijemo zaboraviti Mandžu i Pjacu...
Vidi originalni članak

U četiri posljednja finala Lige prvaka Hrvati su ostavili dubok trag. Sve je krenulo 25. svibnja 2013. kad je Mandžukić zabio u pobjedi Bayerna nad Borussijom, nastavilo se iduće godine kad je nakon Modrićevog kornera Ramos zabio u produžetku i na kraju donio titulu.Madriđanima, 2015. Rakitić je zabio u trijumfu Barce nad Juveom, da bi prošle godine Modrić i Kovačić nastavili niz.

Ove sezone u utrci je nakon prvog kruga ostalo deset Hrvata. A ako je suditi po prošlosti, naši igrači i ove sezone će igrati jako bitnu ulogu u natjecanju.

Krenimo redom:

Luka Modrić bit će ključni čovjek Reala u pohodu na obranu naslova. Kad nema Modrića, nema ni Reala, pa se svi navijači Galacticosa nadaju zdravom Luki do kraja sezone. Modrić već ima dvije osvojene Lige prvaka, a sad ima priliku postati prvi Hrvat koji je tri puta osvojio taj naslov. U karijeri iza sebe ima preko 50 utakmica u najelitnijem klupskom natjecanju. Zabio je četiri gola, no njegov stvarni doprinos je nemjerljivo veći. Uz Luku je u veznom redu i njegov nasljednik Mateo Kovačić. Ovo ljeto selilo ga se po cijeloj Europi, Španjolci su tvrdili da ga je Zidane otpisao, no Mateo je ostao i izborio se za minutažu. Skupo plaćeni James Rodriguez sad kupi Mateove mrvice. 

U Madridu, ali u gradskom rivalu Atleticu, je Šime Vrsaljko. Na početku sezone skupljao je minute na kapaljku, no ozljedom Juanfrana postao je prvi izbor na prvom beku. Slijede mu utakmiice Liga prvaka i Barcelona, a ako odigra na vrhunskom nivou - mogao bi zacementirati mjesto u momčadi, jer Simeone je znao Juanfrana koristiti na desnom krilu...

Lukin i Mateov veliki rival, ali i veliki prijatelj iz reprezentacije Ivan Rakitić, po kladionicama je s Barcelonom glavni favorit za osvajanje Lige prvaka. Raketa je u Ligi prvaka zabio u finalu, a iako je neko vrijeme bio van udarne momčadi, Luis Enrique ga je sad vratio i sigurno će igrati bitnu ulogu u ostatku sezone. U Ligi prvaka odigrao je već 46 utakmica i pritom zabio četiri gola i podijelio sedam asistencija. 

Iz Španjolske selimo u Italiju. Na Apeninskom polutoku imamo četiri igrača u dva kluba. Boje Juventusa brane Mario Mandžukić i Marko Pjaca i sigurno će Allegri učiniti sve, pa čak i malo žrtvovati Serie A, kako bi se dokopao trofeja. U Italiji su i dalje bez prave konkurencije, a sedam bodova prednosti teško će ispustiti. Baš kao Raketa i Kovačić i Mandžukića se ovo ljeto selilo po cijelom svijetu. 

- Ne može on igrati s Higuainom - vrištali su talijanski mediji, međutim, po tko zna koji put, Mandžo je svima dokazao da nisu u pravu.

Na krilu, u špici, pa čak i na stoperu - ima ga svugdje. Nakon ozljede na teren se vratio Marko Pjaca koji će svoju priliku čekati s klupe. Trener Allegri je pokazao da mu vjeruje, no ovo je za njega prijelazna sezona i ne treba ga očekivati u glavnoj ulozi. Mogao bi biti Juveov "jocker" za posljednjih 15-ak minuta utakmice.

U Napoliju su Ivan Strinić i Marko Rog. Iako obojica imaju status back-upa, Napoli nema tu širinu klupe kao najveće momčadi pa jedna ozljeda ili crveni karton mogla gurnuti naše momke u prvi plan. 

Gol najubojitije momčadi Europe brani Danijel Subašić. Nevjerojatni Francuzi su u 25 kola zabili 75 golova i oni su "dark horse" Lige prvaka. Suba je u Kneževinu stigao dok su bili u drugoj ligi, strpljivo se s momčadi penjao gore, a ove godine mogao bi osvojiti i svoje prvo prvenstvo (ako ne računamo 2. francusku ligu).

Zadnji naš predstavnik, Tin Jedvaj, igra u najvećem "autsajderu" Lige prvaka. Kladionice nude koeficijent 200 da će Leverkusen osvojiti Ligu prvaka...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • roko10 15.02.2017.

    Barcaaaaa će i osvojiti

  • MarioMisir 14.02.2017.

    Pa napisali su i njega, o cem vi pričate????

  • realan902 14.02.2017.

    Svim hrvatika podebljana slova samo strinicu i rogu ne...

Komentiraj...
Vidi sve komentare