To je to što me zanima!

Detalj koji je odlučio protivnika Hrvatske: Je li lopta prešla crtu?

Dugo su suci gledali je li lopta koju je uputio Mitoma prešla golaut-liniju i na prvu se činilo da jest, no ipak su gol priznali. Bio je to gol koji je odlučio pobjednika i poslao Japance na Hrvatsku
Vidi originalni članak

Nakon što je srušio Njemačku u prvom kolu (2-1), Japan je isto ponovio i protiv drugog favorita skupine E na Svjetskom prvenstvu i neočekivano osvojio skupinu, a time i zakazao okršaj protiv Hrvatske u osmini finala u ponedjeljak od 16 sati!

Činilo se kako će "furia" lakoćom riješiti ovaj zadatak, povela je preko Álvara Morate već u desetoj minuti i dominirala u posjedu, ali na poluvremenu kao da je izašla neka druga, lošija Španjolska.

POGLEDAJTE VIDEO: Priča Joška Gvardiola

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Golove s utakmice Japan - Španjolska i Kostarika - Njemačka možete pogledati OVDJE.

Već do 51. minute Japanci su sve okrenuli u svoju korist. Prvo je Ritsu Doan na asistenciju Junye Ita izjednačio, a onda je Ao Tanaka zabio gol nakon dvojbene situacije.

Loptu je na golaut-liniji pred gol vratio Kaoru Mitoma, a igrač Fortune Düsseldorf Ao Tanaka zakucao je za preokret. Sudačka ekipa na čelu s Južnoafrikancem Victorom Gomesom pregledavala je tu situaciju nekoliko minuta i odlučila: lopta nije prešla crtu, gol vrijedi!

Bio je to ključan detalj koji je odlučio prvu momčad skupine iako je u međuvremenu Španjolska opasno živjela jer je Kostarika tri minute vodila protiv Njemačke 2-1, pa su oba europska velikana nakratko bila "out".

Španjolci su do kraja imali neke šanse, ali nisu uspjeli do izjednačenja. Tako su na neki način izabrali Maroko u osmini finala i potencijalno lakši put koji ne uključuje sudar s pobjednikom skupine G u četvrtfinalu, vjerojatno Brazilom.

Idi na 24sata

Komentari 154

  • ma samo igraj 02.12.2022.

    Lopta prešla crtu jasno se vidi i to cijelim obujmom, a Lovren bio u zaleđu pramen kose mu bio ispred jer je puhao vjetar u krivom smjeru! Ma koji var sude kako im paše sramotno!

  • Kathy Ricks 02.12.2022.

    Svaki tjedan lakše zaradim 3 do 4 tisuće eura radeći jednostavnu zadaću. Prošli tjedan zaradio sam 3749 € od ovog posla. Nevjerojatan i lak posao i redoviti prihodi od njega su nevjerojatni. Predložio sam da se svi odmah pridruže ovom poslu na pola radnog vremena i zarade više od punog radnog vremena prateći ovu stranicu... .........>>>> J­­­­o­­bzC­­a­­­­r­t.C­­O M

  • lakojepametovat 02.12.2022.

    čudno, kako to Var nije vidio😏 pa cijelom širinom je bila izvan crte😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare