Obavijesti

Sport

Komentari 416

'Vatreni' su saznali protivnika: Japanci su senzacionalno dobili Španjolce i idu na Hrvatsku!

'Vatreni' su saznali protivnika: Japanci su senzacionalno dobili Španjolce i idu na Hrvatsku!
2

Španjolci su dominirali u prvom poluvremenu i ostavili Japan bez ijedne konkretne prilike. 'Furiozni' Japanci u samo dvije minute pogocima Tanake i Doana preokrenuli su rezultat i osigurali prolazak u osminu finala

Fantastičan preokret Japana protiv Španjolske osigurao im je prvo mjesto u skupini E! Japanci su savladali 'furiju' 2-1, a pogotke vrijedne prolaska dalje zabili su Doan i Tanaka. Za Španjolce je zabio Morata. Računica je sada jasna - Japan je pobjedom zaslužio susret s Hrvatskom dok Španjolce čeka utakmica protiv Maroka.

Borjan darivao, Maroko osvojio grupu i ide u lakši dio ždrijeba
Borjan darivao, Maroko osvojio grupu i ide u lakši dio ždrijeba

U drugom susretu večeri, Nijemci su pobijedili Kostariku s 4-2, ali pobjeda im je bila nedovoljna za prolazak. Oni i 'furija' imaju po četiri boda, ali zbog bolje gol razlike Španjolci su prošli dalje.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Germany

Španjolska je nakon bolje igre u prvom dijelu povela već u 11. minuti golom Alvara Morate. No, početkom drugog dijela Japanci su sve okrenuli te su pobijedili golovima Doana u 48. i Tanake u 51. minuti.

Čabraja i Zelenika: Livaja je baš spoj talenta i sirove snage, a Joško Gvardiol je pravi stroj...
Čabraja i Zelenika: Livaja je baš spoj talenta i sirove snage, a Joško Gvardiol je pravi stroj...

Hrabro i rastrčano utakmicu su otvorili japanski nogometaši odmah podsjetivši na sjajno drugo poluvrijeme koje su ranije na turniru odradili protiv Njemačke. Prvu veću priliku imali su Japanci, ali je tada, u 8. minuti, Ito pucao pored vrata.

No, vrlo brzo nakon toga Španjolska je povela. Azpilicueta je ubacio, a pored većinom omalenih Japanaca visoko je poletio Morata i u 12. minuti zabio glavom za vodstvo Španjolske.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain

Nakon pogotka uslijedilo je dugo razdoblje u kojem su španjolski igrači razvili svoju igru s „vječnim“ posjedom lopte. Smirili su Španjolci suparnika sa skoro 80 posto posjeda tijekom prvog dijela. U takvoj igri ponekad se i otvorila rupa u japanskoj obrani, ali prilike za 2-0 nisu iskoristili Morata i Olmo.

U prvom poluvremenu Japan je bio nemoćan. Teško je dolazio do lopte, a još teže do suparničkih vrata, no nije se dugo čekalo u nastavku da na travnjaku nastane prava ludnica, a sve su izrežirali japanski nogometaši.

Poljski novinar razljutio Srbe! Piksi: Jesmo li mi svjetski prvaci da ne smijemo kiksati?
Poljski novinar razljutio Srbe! Piksi: Jesmo li mi svjetski prvaci da ne smijemo kiksati?

Najveći španjolski problem na ovom turniru je poigravanje vratara Unai Simona i obrane, a upravo se nakon toga dogodilo izjednačenje u 48. minuti. Japanci su ukrali loptu i Doan je s vrha šesnaesterca pucao, a nakon loše intervencije Unai Simona lopta se zakoprcala u španjolskoj mreži.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain

Samo tri minute kasnije Japan je vodio i to nakon provjere VAR tehnologije. Činilo se da je lopta u toj akciji izašla izvan okvira igrališta, no sve je na kraju završilo pogotkom Tanake za 2-1 čime su Japanci potpuno kopirali sve ono što su napravili protiv Njemačke kada su također 0-1 pretvorili u 2-1.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain

Dva brza pogotka definitivno su uzdrmala dotad vrlo mirnu Španjolsku koja je opet uplovila u period igre s posjedom, ali rastrčaniji Japanci su se vrlo kvalitetno branili. Štitio je Japan sve prilaze svojim vratima pa Španjolska nije mogla stvoriti pravu šansu pred suparničkim vratima.

Vrijeme je prolazilo bez prave šanse Španjolaca koji su pravi pritisak napravili tek u samoj završnici. Dvije najbolje šanse imali su Asensio u 89. i Olmo u 90. minuti, ali oba puta je obranio japanski vratar Gonda te je sve okončano velikim japanskim slavljem od 2-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u Katru, Treće kolo 20.00 , Khalifa International Stadium, Al Rayyan
Japan
Doan 48', Tanaka 50'
2 : 1
Španjolska
Morata 11'
Sortiranje događaja
90'+7

Gotovo je! Japan je pobijedio Španjolsku i osigurao prolazak dalje kao vodeća momčad skupine! Slijedi im susret s Hrvatskom u osmini finala! Španjolci će na Maroko.

90'

Igra se još sedam minuta sučeve nadoknate.

90'

Odličan udarac Asensija! Pucao je iz dalje s otprilike 25-metara, ali je vratar Japana odlično reagirao. U nastavku napada, lopta je došla do Olma koji je nakon duplog pasa s Torresom pucao ravno u vratara s vrha peterca.

88'

Zamjena kod Japana. Ušao je Endo, a izašao Tanaka.

86'

2-3! Havertz je s drugim golom donio vodstvo protiv Kostarike, ali pobjeda im ne nosi prolazak dalje u osminu finala.

ZAVRŠNICU UTAKMICE PRATITE OVDJE

Komentari 416