To je to što me zanima!

Detroitu "break", Boston opet nemoćan u gostima

Detroit Pistonsi prva su momčad koja je u konferencijskim polufinalima slavila u gostima. Pobjedom 90-89 u Orlandu poveli su 3-1
Vidi originalni članak

Tayshaun Prince zabio je devet sekundi prije kraja za 90-89, a ni Hedo Turkoglu ni Dwight Howard nisu uspjeli pogoditi u zadnjim sekundama, pa su Detroit Pistonsi napravili "break" u Orlandu i poveli 3-1 u seriji. To je ujedno bio i prvi poraz domaćina u 13 utakmica polufinala ovogodišnjeg doigravanja NBA lige.
Uspjeh Pistonsa još je i veći kad se zna da su igrali bez Chaunceyja Billupsa, svog ponajboljeg igrača i bivšeg MVP-a NBA finala. Njegov je izostanak u napadačkom segmentu najbolje nadoknadio Rip Hamilton s 32 poena, Prince je dodao 17, a Rasheed Wallace 16. Najefikasniji kod domaćih bio je Turkoglu s 20 poena, no Dwight Howard je zaustavljen na samo osam uz 12 skokova. Detroit će pred svojim navijačima u utorak imati priliku osigurati šesti uzastopni finale Istoka.
U drugom polufinalu Istočne konferencije Cavaliersi su u Clevelandu razbili Boston 108-84. LeBron James i Delonte West zabili su po 21 poen, a Celticse je predvodio Kevin Garnett sa 17 koševa. Najbolja momčad iz regularnog dijela sezone još nije dobila niti jednu utakmicu u gostima u doigravanju, no dobra vijest za njihove navijače je činjenica da imaju prednost domaćeg terena do kraja play-offa. Četvrta utakmica, opet u Clevelandu, igra se u ponedjeljak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare