To je to što me zanima!

Devet sati nije primio ni gola: Kovač s Hrvatskom ima 15-0!

GENERAL OBRANE U četiri utakmice na klupi mlade i u ove dvije kao izbornik hrvatske A reprezentacije Niko Kovač dao je 15 golova, a primio nije ni jedan
Vidi originalni članak

Ono što smo pokazali protiv Islanda u Zagrebu, koliko vidim, sviđa se i navijačima i medijima. A sviđa se i meni. To je otprilike ono što želim od hrvatske reprezentacije, rekao je Niko Kovač zbrajajući dojmove nakon Islanda.

U rekordnom roku uspio je donijeti novi zamah u hrvatsku igru, ali i promijeniti način ponašanja na terenu. Kako je radio u reprezentaciji U-21, nastavlja i s Modrićem, Mandžukićem... Njegova osnovna nogometna filozofija na prvu zvuči pomalo “grunfovski”, ali samo na prvu:

- Ako ne možeš dobiti utakmicu, ne smiješ je ni izgubiti!

Tako razmišlja novi hrvatski izbornik. Sve kreće od obrane. I zato iza njega valjda i jest šest utakmica u kojima ima gol-razliku 15-0! Četiri puta s mladom reprezentacijom, dvaput protiv Islanda, ukupno devet sati nogometa bez primljenoga gola.

- Da, tako ja razmišljam. Preduvjet da ne izgubiš jest ne primiti gol. A 0-0 je uvijek dobar početak - kaže izbornik i dodaje:

- Preduvjet da ne primiš gol jest to da imaš loptu u posjedu. No moraš se znati braniti i čuvati loptu. Zato Bayern i Barcelona imaju 70 posto posjed lopte.

Igor Štimac je u posljednjih osam utakmica koje je vodio primio barem jedan gol. Čak je i Lihtenštajn uspio dvaput zabiti Hrvatskoj. Kod Kovača se takvo što ni u ludilu ne smije dogoditi.

- Često me pitaju koji me je trener najviše naučio, ali teško mi je na to odgovoriti. Od svakoga sam tijekom karijere nešto naučio. Može se nešto naučiti i kad od nekoga vidiš nešto loše. Pametan uči na tuđim pogreškama. Ako sam vidio da nešto nije dobro, onda sam to morao naučiti. No griješit ću i ja, to je sigurno... - svjestan je Kovač.

U deset dana uspio je napraviti jako puno. Do SP-a ima još šest mjeseci, dovoljno vremena da Hrvatska bude još bolja.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • praky 23.11.2013.

    Jednog dana Niko će biti trener Bayerna.

  • biberrr 23.11.2013.

    Niko je talentiran,dobro je detektirao i ispravio greske iz Islanda. Ni najveci optimisti nisu ocekivali onakvu igru u uzvratu i to jos sa igracem manje. To je bila igra Hrvatske iz najboljih dana.

  • yugo 45 22.11.2013.

    GENERAL OBRANE U četiri utakmice na klupi mlade i u ove dvije kao izbornik hrvatske A reprezentacije Niko Kovač dao je 15 golova, a primio nije ni jedan otkad to izbornik zabija i brani golove

Komentiraj...
Vidi sve komentare